ΕιδήσειςΚύπρος

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Η Κύπρος διευθύνει το πρόγραμμα «ROAD SAFETY DAYS 2021»

Η Κύπρος ανέλαβε το ρόλο του διευθύνοντα του προγράμματος «ROAD SAFETY DAYS 2021», το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ημερομηνιών 16-22/09/21, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα διαδραματίσει το ρόλο του επίσημου διοργανωτή των συναντήσεων Roadpol (Διοικητικού Συμβουλίου και Επιχειρησιακής Ομάδας).

Κάθε μέρα, 70 άνθρωποι πεθαίνουν σε οδικές συγκρούσεις στην Ευρώπη. Στόχος η μείωση των οδικών συγκρούσεων, μέσω δράσεων διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Η ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εννέα το πρωί, μέσω διαδικτυακής διάσκεψης κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η έναρξη του προγράμματος “ROAD SAFETY DAYS”. Η διάσκεψη διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο ROADPOL, του οποίου η Αστυνομία Κύπρου είναι ενεργό μέλος. Η ανακοίνωση έγινε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Ανώτερο Αστυνόμο, Ιωάννη Μαυρόχαννα, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του προγράμματος, που αφορά στην ευαισθητοποίηση των χρηστών του οδικού δικτύου στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας. Το εν λόγω πρόγραμμα θα διεξαχθεί μεταξύ 16 – 22 Σεπτεμβρίου, 2021 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες διαφώτισης του κοινού, με απώτερο στόχο τη μείωση των οδικών συγκρούσεων, με έμφαση την ύπαρξη μηδενικών οδικών θανάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον στις 21 Σεπτεμβρίου, 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. Roadpol, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα, και εκπρόσωποι ιδιωτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Related Articles

Back to top button
Close