ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση

Η Ένωση Δήμων με ανακοίνωση της, καλεί όλα τα κόμματα, που θα αντιπροσωπευθούν στη νέα Βουλή, που θα προκύψει από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου 2021, όπως επανεξετάσουν το θέμα της Μεταρρύθμισης στη βάση του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ως Ένωση Δήμων, σημειώνεται, επαναλαμβάνουμε ότι παραμένουμε δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α. και εμμένουμε στις βασικές και κύριες θέσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν, κατόπιν ευρείας συναίνεσης, κατά τη διαβούλευση, που προηγήθηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όμως εκ των πραγμάτων, είναι με μεγάλη μας λύπη, συνεχίζει η ανακοίνωση, που παρατηρούμε ότι, κατά τα φαινόμενα, η μεταρρύθμιση αυτή οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, έχοντας υπόψη τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου 2021 και τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα ακολουθήσουν περί τις αρχές Δεκεμβρίου 2021. Τις πιο πάνω ανησυχίες και επιφυλάξεις μας, προστίθεται, ενισχύουν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι αλλαγές που έχουν επέλθει, στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση.

«Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση του ΡΙΚ, οι πολίτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ποσοστό 62%, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Τοπικές Αρχές έχουν, διαχρονικά, ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μέσα από την προσήλωσή στο έργο και την αποστολή τους, τοποθετώντας τους Δήμους και τις Κοινότητες στην πρώτη θέση, μεταξύ των αντιπροσωπευτικών θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολύ πιο ψηλά από τους υπόλοιπους θεσμούς και τον μόνο με θετικό πρόσημο», σημειώνεται.

Υπενθυμίζουμε, αναφέρεται, ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως προσπάθεια εκσυγχρονισμού του συστήματος τοπικής διακυβέρνησης από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποία έχει ως στόχο την παροχή καλύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και τη διασφάλιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Related Articles

Back to top button
Close