ΕιδήσειςΚύπρος

Η Αστυνομία απέστειλε γραπτό μήνυμα στον ακτιβιστή και στον δικηγόρο του

Η Αστυνομία δηλώνει έτοιμη να διερευνήσει οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή της, που σχετίζονται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ μέχρι στιγμής ο ακτιβιστής, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να δώσει στοιχεία στην κυπριακή Αστυνομία σχετικά με κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει αποστείλει στην Αστυνομία οτιδήποτε.
 
Η Αστυνομία απέστειλε σήμερα το πρωί γραπτό μήνυμα τόσο στον ίδιο τον ακτιβιστή όσο και στον δικηγόρο του και αναμένεται η απάντησή τους σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του (ακτιβιστή) για το θέμα.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι υπήρξε το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, μια επικοινωνία μεταξύ των δύο αστυνομιών Ελλάδας και Κύπρου «όπου μας είχαν ενημερώσει ότι από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται στο παρόν στάδιο να προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία ή κάποια μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα».

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέου περαιτέρω, «εμείς, επίσης, από μια δεύτερη πηγή αναμένουμε απάντηση από πρόσωπο στην Ελλάδα, το οποίο το ίδιο το πρόσωπο έχει εκδηλώσει πρόθεση να μας παράσχει κάποια στοιχεία, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι θα μας έδιδε τα στοιχεία αυτά από την περασμένη εβδομάδα, αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε. Η Αστυνομία απέστειλε σήμερα το πρωί γραπτό μήνυμα τόσο στον ίδιο όσο και στο δικηγόρο του και αναμένεται η απάντηση τους σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του για το θέμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή μας», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κάνει λόγο για συγκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές, ο κ. Ανδρέου είπε ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Related Articles

Back to top button
Close