ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Η Δήμαρχος τοποθετείται για τις κεραίες 5G

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τις κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G, η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναφέρει ότι δεν έχει εκδώσει ο Δήμος άδεια για εγακατάσταση τέτοιας κεραίας. Τις άδειες αυτές τις εκδίδει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, όπως αναφέρει.

Καλεί δε όσους δημότες έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες να προβούν σε γραπτή καταγγελία στο Δήμο με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνηση municipality@lakatamia.org.cy).

Αναφέρει στην ανάρτηση της συγκεκριμένα:

“Τις τελευταίες μέρες αναρτήσεις προβληματίζουν και ανησυχούν όλους μας, χωρίς βεβαίως με αυτή μου την παραδοχή περί ανησυχίας, να επιβεβαιώνω οτιδήποτε.
Θεωρώ υποχρέωση μου, όμως, να ενημερώσω ότι ως Δήμος δεν έχουμε εκδώσει ούτε και μία άδεια για εγκατάσταση κεραίας με τεχνολογία 5G.
Η αρμοδιότητα τόσον του Δήμου μας, αλλά και άλλων Δήμων, δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία της κάθε κεραίας. Βάσει του περί Οδών και Οικοδομών νόμου, ο Δήμος έχει ευθύνη για την έκδοση μόνο οικοδομικής άδειας. Η άδεια η οποία χορηγείται από τους Δήμους αφορά αποκλειστικά το σταθμό ραδιοεπικοινωνίας και το δωμάτιο εγκατάστασης του αναγκαίου για το σταθμό εξοπλισμού.
Τις άδειες ραδιοεπικοινωνίας/εκπομπής τις εκδίδει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
Οι σταθμοί υπόκεινται σε υποχρεωτικούς ελέγχους και διενέργεια μετρήσεων οι οποίες και επιβάλλεται να δημοσιεύονται. Σε περίπτωση που η άδεια τερματιστεί ή ανασταλεί σταματά αυτόματα και η οποιαδήποτε λειτουργία/εκπομπή της συγκεκριμένης κεραίας.
Καλούνται όσοι Δημότες έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες να προβούν σε γραπτή καταγγελία στο Δήμο με ηλεκτρονικό μήνυμα, (municipality@lakatamia.org.cy),
για διερεύνηση και παραπομπή τους στις αρμοδιες υπηρεσίες”.
Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα
Δήμαρχος Λακατάμιας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close