ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Η εβδομάδα Δέντρου άρχισε με τη Γιορτή στο Γυμνάσιο Ανθούπολης (φώτος)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γιορτή του Δέντρου στην αίθουσα του Γυμνασύου Ανθουπόλεως, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της Εβδομάδας του Δέντρου (2-8 Φεβρουαρίου, 2020).

Η γιορτή περιελάβανε Αγιασμό από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κκ. Γρηγόριο , ομιλίες, ποιήματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά του Γυμνασίου Ανθουπόλεως.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστας Καδής
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε από το Τμήμα Δασών, η κ. Παναγιώτα Ξενοφώντος της οποίας τα ποιήματα με θέμα το δέντρο και το δάσος, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκδήλωσης από το 1994.

Μετά το τέλος της γιορτής πραγματοποιήθηκε φύτευση δενδρυλλίων στο χώρο του σχολείου. Τα δενδρύλλια παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Δασών.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Τμήματος Δασών στο f/b. Φωτογραφίες από τη σημερινή γιορτή: Κώστας Λογγίνος και Γιώργος Α. Κωνσταντίνου.

Στις άλλες επαρχίες

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες όπως πιο κάτω:
– Επαρχία Λεμεσού: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Πάχνας,
– Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 11:00 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου Α΄,
– Επαρχία Πάφου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 9:00 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσειας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close