Υγεία

Η ΚΔ ζήτησε ενημέρωση για τον αριθμό των εμβολίων που θα χρειαστούν οι Τ/κ

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ζητήσει να ενημερωθεί, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία για τον αριθμό των εμβολίων για τον κορωνοϊό που θα χρειαστούν για εμβολιασμούς Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Ο Ε/κ συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας για το θέμα του εμβολιασμού των Τουρκοκυπρίων. “Μου έχει ζητηθεί να ρωτήσω πόσος είναι ο κόσμος που θα εμβολιαστεί στα κατεχόμενα.

Ζήτησα τα στοιχεία χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Τ/κ συμπρόεδρο της Επιτροπής και αναμένω να μου τα δώσουν”, ανέφερε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ακόμη πως αναμένει ότι το Υπουργείο Υγείας θα του ζητήσει σύντομα να ενημερωθεί από την τ/κ πλευρά και για άλλα, πρακτικά κυρίως θέματα που αφορούν την χορήγηση των εμβολίων στους Τουρκοκύπριους.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει από τον Ιούλιο πως διαβίβασε στο πλαίσιο της κοινής διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, την ανάγκη για προμήθεια 1,2 εκ εμβολίων για την Κύπρο, και πως στην ποσότητα αυτή περιλήφθηκαν και οι Τουρκοκύπριοι.

Πηγή: KYΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close