ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Η κυβέρνηση δεν έκλεισε καμία πόρτα στους Δήμους, λέει το ΥΠΕΣ

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε με σημερινή του ανακοίνωση δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ότι «η κυβέρνηση στην οποία αποτάθηκαν οι δήμοι, τους έκλεισε ευγενικά την πόρτα…»,
 
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκλεισε καμμιά πόρτα στους Δήμους αλλά αντιθέτως ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων τους προτού καν αυτά υποβληθούν με την επιστολή της Ένωσης Δήμων Κύπρου προς το ΥΠΕΣ στις 30 Μαρτίου 2020», αναφέρει το ΥΠΕΣ και παραθέτει τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
  
Ειδικότερα, το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι επισπεύθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους η οποία και καταβλήθηκε μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020 και ότι Καταβλήθηκε η χορηγία έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση διαπυλίων.

Όπως αναφέρεται, μέχρι τις 26 Μαρτίου σε όσους Δήμους υπέβαλαν τα αναγκαία στοιχεία καταβλήθηκε η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση του επαγγελματικού φόρου. Το ΥΠΕΣ εισηγήθηκε και θα καταβληθεί μέχρι τέλος Απριλίου 2020 η 2η δόση της κρατικής χορηγίας ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των δήμων. Αναστάληκαν για διάστημα 3 μηνών, οι προς το κράτος οφειλόμενες δόσεις για διάφορους λόγους, όπως μισθώματα που αφορούν συμβάσεις για Τ/Κ περιουσίες, καθυστερημένες οφειλές για απαλλοτριώσεις και μισθώματα γης.  

Αναστάληκε η πληρωμή των δόσεων προς τραπεζικά ιδρύματα τουλάχιστον για ένα έτος χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Έγινε διευθέτηση ώστε οι εκκρεμούσες οφειλές των Δήμων προς την Α.Η.Κ. για τον οδικό φωτισμό, και οι οποίες ήταν πληρωτέες μέχρι 30 Απριλίου 2020 να πληρωθούν τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close