ΕιδήσειςΚύπρος

Η Κυβέρνηση στηρίζει τον κόσμο του Πολιτισμού με νέο έκτακτο επίδομα

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος προς τους επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε σχετικά: «Επιθυμώντας να στηρίξει τον χώρο και τον κόσμο του Πολιτισμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, μετά από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ένα δεύτερο έκτακτο επίδομα, ύψους 900 ευρώ, όπως και τον Ιούλιο, σε καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν ισχύσει για την καταβολή του πρώτου έκτακτου επιδόματος, δικαιούχοι είναι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι των οποίων οι δραστηριότητες και τα εισοδήματα επηρεάζονται δραστικά από την πανδημία.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα δοθούν στη συνέχεια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ. Το επίδομα θα καταβληθεί στο πλαίσιο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close