ΕιδήσειςΚύπρος

Η Λιμενική Αστυνομία απέτρεψε κατάπλου λέμβου με μετανάστες στον Ακάμα (vid)

Την άφιξη λέμβου με μετανάστες στις ακτές του Ακάμα, απέτρεψε η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020.

Γύρω στις 10π.μ. της περασμένης Πέμπτης, τα ραντάρ εντόπισαν άγνωστο στίγμα, που βρισκόταν σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Αρναούτης, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές του Ακάμα. Παρά τις κλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, έτσι αποφασίστηκε ο απόπλους της Αστυνομικής Ακάτου «Ποσειδών» για εντοπισμό και έλεγχο του ύποπτου στόχου.

Γύρω στη 1.10μ.μ., η αστυνομική άκατος εντόπισε και ανέκοψε την πορεία του στόχου, σε απόσταση 12,5 ναυτικών μιλιών από το ακρωτήριο Αρναούτης. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για λέμβο μήκους 8-10 μέτρων, στην οποία επέβαιναν γύρω στους 35 παράτυπους μετανάστες.

Αφού τους εξηγήθηκε ότι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, η λέμβος κατευθύνθηκε προς τον κόλπο της Μόρφου.

Η αστυνομική άκατος ακολούθησε τη λέμβο, για σκοπούς ασφαλείας των επιβαινόντων, μέχρι τη γραμμή αντιπαράταξης του Κάτω Πύργου Τυλληρίας. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close