ΆρθραΕπιστολές

“Η πρόταση νόμου στοχοποιεί τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών”

Πήραμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή του κ. Γιώργου Παφίτη, Προέδρου του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου για πρόταση νόμου στη Βουλή που προνοεί περιορισμό της θητείας του Προέδρου και των 3 αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Η επιστολή έχει ω εξής:

“Έχει περιέλθει εις γνώση μας η πρόταση Νόμου του βουλευτή κ. Παύλου Μυλωνά, η οποία συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών στις 22.3.2021 και αφορά τον περιορισμό της θητείας του Προέδρου και των 3 αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Η εν λόγω πρόταση νόμου μας έχει προβληματίσει για τους πιο κάτω λόγους:

Ενώ σήμερα υπάρχουν σωρεία Συμβουλίων,τα οποία λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο όπως το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, εντούτοις ο κ. Μυλωνάς σε συνεργασία με την κα. Μαύρου επέλεξαν συγκεκριμένο Συμβούλιο, το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν την απομάκρυνση του Προέδρου και των 3 αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, χωρίς καν να δικαιολογήσουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο αυτή την ενέργεια τους, που στοχοποιεί και φωτογραφίζει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών. Εκτός αν θεωρηθεί δικαιολογία το γεγονός ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Φαίνεται ότι, τα κίνητρα για την προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου και ιδιαίτερα από τις τροποποιήσεις που προτείνονται ότι δεν είναι η αλλαγή της νομοθεσίας στη βάση του ότι δεν λειτουργεί σωστά το σημερινό Συμβούλιο, καθότι καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε στη συζήτηση ενώπιον της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών που πράγματοποιήθηκε πριν δυο εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα που πηγάζει είναι ότι στοχοποιείται για κάποιο λόγο η θέση του Προέδρου και των αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, γεγονός το οποίο θα αφήσει εκτεθειμένους όσους τεθούν υπέρ της εν λόγω πρότασης, χωρίς να έχουν γνώση τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους προωθείται αυτή η πρόταση”.

Γιώργος Παφίτης

Πρόεδρος Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ)

Related Articles

Back to top button
Close