ΕιδήσειςΚύπρος

Η Πυροσβεστική διέσωσε άτομο που έπεσε σε λάκκο λυμάτων στην Κ. Δευτερά

Κατάσβεση φωτιά μεταξύ των χωριών Άγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες και η διάσωση ατόμου που κατέπεσε σε λάκκο με λύματα είναι μεταξύ των κύριων δραστηριοτήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις 06.00 της 16ης Ιουνίου2020 μέχρι και τις 06.30 της 17ης Ιουνίου 2020, η οποία σε αυτό το χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκε σε 28 κλήσεις για βοήθεια,14 πυρκαγιές,10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.
 

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου στις 10.45 ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες που κατασβήστηκε με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα με τη βοήθεια και του Ταμείου Θήρας με 1 Φ.Π.Μ με το πλήρωμα της. Η φωτιά έκαψε έκταση 7 δεκαρίων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Σε ό,τι αφορά τη διάσωση ζωής, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις 13.30 άτομο κατέπεσε σε σηπτικό λάκκο οικίας βάθους 12 μέτρων με λύματα (υποχώρησε η επιφάνεια του λάκκου), στην οδό Χρυσοσπηλιώτισσας στο χωριό Κάτω Δευτερά, πλησίον της εκκλησίας Αγίου Νικολάου. Προσθέτει ότι στη διάσωση συμμετείχαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Το άτομο ανασύρθηκε από το λάκκο με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και της ειδικής εξάρτυσης (τριπόδι ARIZONA) και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ακολούθως αναφέρεται σε φωτιά που ξέσπασε στις 14.30 σε δύο σταθμευμένα ακινητοποιήμενα οχήματα σε αυλή οικίας στο χωριό Συλίκου. Η φωτιά κατασβήστηκε με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και έκαψε επίσης ξηρά χόρτα έκτασης μισού δεκαριού.

Στις 14.39 αποπαγιδεύτηκε άτομο, που μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Νίκαιας στη Λεμεσό (παρακαμπτήριος δρόμος Νοσοκομείου) που εγκλωβίστηκε σε όχημα του, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε από υπερυψωμένο δρόμο σε χωράφι με ελαιόδεντρα (βάθος 5 μέτρα). Μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με 2 ομάδες και 2 οχήματα διάσωσης αποπαγίδευσαν ένα άτομο από το όχημα που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Δεύτερο άτομο που επέβαινε στο όχημα εξήλθε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξάλλου, στις 23.30 φωτιά που ξέσπασε σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παρά το γήπεδο του Χωριού Αγγλισίδες και επεκτάθηκε σε δέντρα παρακείμενης οικίας κατασβήστηκε από μέλη της ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Η Αστυνομία και θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς σήμερα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close