ΕιδήσειςΚύπρος

Η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στις δημοτικές εκλογές στο επίκεντρο συζήτησης της Ένωσης Δήμων

Η ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στην Κύπρο, η άσκηση του δικαιώματος ψήφου στις επικείμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας με τους Δήμους και τις κοινότητες όπου κατοικούν ήταν στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε η Ένωση Δήμων Κύπρου (ΕΔΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Envision”.
 
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου η συζήτηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και δημοτικών στελεχών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες τους με τις κοινότητες των Ευρωπαίων υπηκόων που ζουν και εργάζονται στα δημοτικά τους όρια στην Κύπρο.
 
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην προώθηση των στόχων του προγράμματος “Envision” μέσα από το οποίο η Ένωση Δήμων Κύπρου θα υποβάλει εισηγήσεις για βελτίωση της ενημέρωσης και της επικοινωνίας των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης με τους Ευρωπαίους πολίτες.
 
Το πρόγραμμα “Envision” υλοποιείται από την ΕΔΚ και την ΚΕΔΕ Ελλάδας, με εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς και στοχεύει στην ενημέρωση για τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και της άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close