Ατζέντα

Η τραγωδία της “Ήλιος” πριν 15 χρόνια

Η μεγαλύτερη, νεότερη αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε την Κύπρο, συνέβη στις 14 Αυγούστου 2005 με τη πτώση και συντριβή στην Ελλάδα επιβατικού αεροπλάνου της κυπριακής εταιρείας «΄Ηλιος».

Οι 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα, συνολικά 121 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους. Εκτός από τον Γερμανό κυβερνήτη, όλοι οι άλλοι ήσαν Κύπριοι, κυρίως οικογένειες ή μέλη οικογενειών που ταξίδευαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς και 12 Ελλαδίτες που επέστρεφαν στην Ελλάδα. Κύπριοι ήταν και ο συγκυβερνήτης και τα άλλα μέλη του πληρώματος (Βλέπε Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος Αρχείου ΡΙΚ).

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 – 31S, που θα εκτελούσε πτήση προς Αθήνα και Πράγα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 09.07. Ύστερα από πτήση 30 λεπτών χάθηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος, που όμως συνέχισε την πτήση του. Στις 10.35, ενώ πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς να καθίστατο δυνατή η επικοινωνία μαζί του, οι ελληνικές αρχές το χαρακτήρισαν ως «περίπτωση υπόπτου σκάφους» και ενεργοποίησαν τη διαδικασία «Renegate» που προβλέπει ακόμη και κατάρριψη.

Στις 10.55 απογειώθηκαν δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου F 16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που, λίγο αργότερα, πλησίασαν το Boeing αλλά χωρίς να κατορθώσουν να επικοινωνήσουν μαζί του ούτε με οπτική επαφή. Οι πιλότοι των πολεμικών ανέφεραν ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δεν βρισκόταν στη θέση του ενώ ο συγκυβερνήτης φαινόταν είτε νεκρός είτε αναίσθητος. Προφανώς το αεροπλάνο εξακολουθούσε να πετάει με τον αυτόματο πιλότο, ακολουθώντας την δεδομένη πορεία του. Στις 11.45 (και ενώ θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί στο ελληνικό αεροδρόμιο γύρω στις 10.30) οι πιλότοι των πολεμικών ανέφεραν ότι θεάθηκε ένα άλλο άτομο στην καμπίνα διακυβέρνησης, που προσπαθούσε να θέσει υπό τον έλεγχό του το ακυβέρνητο αεροπλάνο.

Σ’ ολόκληρο το σκάφος δεν φαινόταν καμία ένδειξη ύπαρξης άλλης ζωής, ενώ τούτο έκανε τώρα κύκλους, όχι μακριά από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τελικά, όταν του σώθηκαν τα καύσιμα, το αεροπλάνο συνετρίβη στις 12.04 σε λοφώδη περιοχή κοντά στον οικισμό Γραμματικό.

Το δυστύχημα αυτό προκάλεσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον εφόσον η ίδια η πτήση του αλλά και η συντριβή του χαρακτηρίστηκαν πρωτοφανείς και μυστηριώδεις. Το πόρισμα της διερεύνησης του δυστυχήματος, που εξεδόθη ένα και πλέον χρόνο μετά την τραγωδία, αναφέρεται σε σειρά από συγκυρίες, λάθη και παραλείψεις. Οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από νωρίς και ήταν νεκροί, τουλάχιστον οι περισσότεροι, πριν τη συντριβή.

Διαπιστώθηκε ότι ένα τουλάχιστον άτομο που είχε τις αισθήσεις του λίγο πριν τη συντριβή, ήταν ο Κύπριος αεροσυνοδός Ανδρέας Προδρόμου, που είχε πάρει και μαθήματα πιλότου, ο οποίος προσπάθησε να θέσει το αεροσκάφος υπό τον έλεγχό του, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει.

ΠΗΓΗ: polignosi.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close