ΕιδήσειςΚύπρος

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματα τους

Για τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τον περί των Οργανωμένων Ταξιδιών και Συνδεδεμένων Ταξιδιωτικών Διακανονισμών Νόμο, ενημερώνει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή τους ταξιδιώτες, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πληροφορεί τους ταξιδιώτες, που έχουν αγοράσει οργανωμένο ταξίδι , δηλαδή συνδυασμό τουλάχιστον δύο ταξιδιωτικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν αγοραστεί από ένα σημείο πώλησης, ότι αν δεν έχουν ακόμη αναχωρήσει για το ταξίδι τους να συμβουλευτούν άμεσα τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να μάθουν εάν έχει εκδοθεί επίσημη προειδοποίηση για τη χώρα προορισμού τους.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών μπορούν να βρεθούν και διαδικτυακά στον σύνδεσμο http://www.mfa.gov.cy/mfa/mfa2016.nsf/travel.html . Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επικαιροποιούνται συνεχώς ανάλογα με την συνεχόμενη επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το νόμο, τόσο ο ταξιδιώτης όσο και διοργανωτής έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν το οργανωμένο ταξίδι πριν από την έναρξή του, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε χρέωσης, σε περίπτωση εκδήλωσης κρουσμάτων σοβαρής ασθένειας στον τόπο προορισμού ή πολύ κοντά σ’ αυτόν, η οποία επηρεάζει σημαντικά την εκτέλεση του πακέτου ή επηρεάζει σημαντικά τη μεταφορά των επιβατών στον τόπο προορισμού.

Σε περίπτωση ακύρωσης οργανωμένου ταξιδιού, ο ταξιδιώτης δικαιούται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών την πλήρη επιστροφή όλων των ποσών που κατέβαλε για το πακέτο, αλλά δεν δικαιούται πρόσθετη αποζημίωση.

Προτού προχωρήσετε σε ακύρωση του οργανωμένου σας ταξιδιού, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, ο οποίος ίσως σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις, όπως την αναβολή του ταξιδιού σας για το μέλλον ή αλλαγή του ταξιδιωτικού σας προορισμού.
Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει οργανωμένο ταξίδι και λόγω της κατάστασης με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχετε εγκλωβιστεί στο εξωτερικό, ο διοργανωτής έχει υποχρέωση να σας παρέχει βοήθεια με την παροχή κατάλληλων πληροφοριών για τις υγειονομικές υπηρεσίες, τις τοπικές αρχές και την προξενική συνδρομή καθώς επίσης και με την κάλυψη του κόστους της αναγκαίας παροχής καταλύματος, μέχρι τρείς (3) διανυκτερεύσεις, αν είναι αδύνατον να διασφαλιστεί η επιστροφή του ταξιδιώτη όπως συμφωνήθηκε στη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού.

Δελτία τύπου, σχετικές ανακοινώσεις και αναλυτικές σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.pio.gov.cy/coronavirus/.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στο 1429.Οι ταξιδιωτικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών μπορούν να βρεθούν και διαδικτυακά στον σύνδεσμο http://www.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close