Top NewsΔήμοςΗ Πόλη Μας

Θέτουν θέμα τάξης για το Λοϊζο Δημητρίου για τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας!

Θέμα τάξης για τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λακατάμιας Λοϊζο Δημητρίου για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, lakatamianews.com, τέθηκε από μερικούς, όπως πληροφορούμαστε, στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειας που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Ενώ βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2021 κι έχοντας διανύσει το /1/5 του 21ου αιώνα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα σε ορισμένους αντιλήψεις και πρακτικές για περιορισμό του λόγου και της έκφρασης, φαινόμενα που ανάγονται σε περασμένες εποχές…

Στη συνεδρία λοιπόν, τέθηκε θέμα από μέλη του Συμβουλίου για τη συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Δημητρίου και δημοσιεύθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Κάποια από όσα είπε φαίνεται δεν άρεσαν σε μερικούς που έθεσαν θέμα και μάλιστα λέχθηκε ότι στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί θέμα τάξης…

Θα στήσουν δηλαδή κάτι σαν λαϊκό δικαστήριο επειδή μίλησε στην ιστοσελίδα μας ο Δημοτικός Σύμβουλος! Είναι φανερό ότι ορισμένοι ενοχλήθηκαν από τα λεγόμενα του και από τη δράση του κ. Δημητρίου και προσπαθούν να τον φιμώσουν. Με αυτό τον τρόπο, παράλληλα, θέλουν να πλήξουν και την ιστοσελίδα μας καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο σχεδόν σε κάθε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, μεγάλο μέρος της να αφιερώνεται στο να ανακαλύψουν ποιος μας έδωσε διάφορες πληροφορίες που δημοσιεύουμε… Μάλιστα στην ίδια συνεδρία … βρήκαν τον ένοχο και απέδωσαν στον κ. Δημητρίου το ρόλο του πληροφοριοδότη. Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν ότι δεν είναι ο κ. Δημητρίου. Και να προσθέσουμε ότι όποιες πληροφορίες μας έδωσε, ο ίδιος μας τις έδωσε επώνυμα. Η ιστοσελίδα μας προσπαθεί να ενημερώσει τους δημότες για όλα κι όχι μόνο όσα ανακοινώνονται επίσημα.

Θίχτηκαν μερικοί για την αναφορά που έκανε στη συνέντευξη ο κ. Δημητρίου για τον απολογισμό του έργου του, ως μέλος του Δ.Σ., για τη δράση του. Τον είχαμε ρωτήσει και γενικότερα για απολογισμό σε γενικές της γραμμές της δράσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ευγενικά αρνήθηκε, λέγοντας μας ότι σε αυτόν θα προβεί η Δήμαρχος. Θίχτηκαν επίσης για την απάντηση του σε σχέση με τους χώρους πρασίνου και τα πάρκα.

Για να θυμίσουμε στους αναγνώστες τι είχε πει στη συνέντευξη αναδημοσιεύουμε τις δυο ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους:

-Κάνοντας ένα απολογισμό του έργου σας στο Συμβούλιο, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη εργασιών, τι θα λέγατε;

Ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και με καθορισμό των διαφόρων επιτροπών του Δήμου μας, έχω τη χαρά να είμαι Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς από την πρώτη στιγμή, με τους άλλους συναδέλφους που με πλαισιώνουν, θέσαμε στόχο την αξιοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Λακατάμιας, ένα στάδιο χτισμένο από το 1994, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση.

Νιώθω περήφανος γιατί ίσως να είμαι ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος που απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ζητώντας του οικονομική στήριξη για αξιοποίηση του Σταδίου, χωρίς ωστόσο οι εκκλήσεις μου να εισακουστούν.

Πρόσφατα, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως μετατραπεί σε ένα πολυχώρο με διάφορα γήπεδα όπως φούτσαλ, αντισφαίρισης, καλαθόσφαιρας, πετοσφαίρισης και με υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Επίσης, έχω να πω με ιδιαίτερη χαρά πως η εισήγηση μου, για δημιουργία πίστας ποδηλάτων στο γραμμικό πάρκο, έγινε ομόφωνα αποδεχτή από τα άλλα μέλη και σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή της.

Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως αρχές του 2021 θα κατασκευαστεί και στον Δήμος μας πάρκο για τα σκυλιά, μια εισήγηση που έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους όποιους και ευχαριστώ δημόσια για τη στήριξή τους.

-Είστε ικανοποιημένος από τους χώρους πρασίνου και τα πάρκα που υπάρχουν στο Δήμο;

Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος από τα πάρκα του Δήμου μας. Ήδη από τις αρχές του 2017 πάρθηκε η απόφαση για ανάπτυξη από Ειδικό Ταμείο Εξαγοράς χώρων πρασίνου. Ο υπεύθυνος γεωπόνος, με την καταπληκτική δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, μας έφερε μια πρόταση για συγκεκριμένα πάρκα, 12 στο σύνολό τους. Υπάρχουν όμως δυσκολίες για την υλοποίησή τους.

Από τη μια η πανδημία του κορωνοϊού, και από την άλλη η έλλειψη προσωπικού καθιστούν δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη, την ολοκλήρωση των 12 πάρκων.

Μέχρι τη λήξη της θητείας μας το 2021, θα είναι έτοιμα για χρήση έξι πάρκα:

1) Πάρκο Μιχαλάκη Σοφοκλέους

2) Υμηττού

3) Καλλιθέας

4) Όλγας και Αθανασίας

5) Τρικούπη

6) Ηρακλέους

Όπως γνωρίζετε, στη Λακατάμια υπάρχουν αυτή τη στιγμή 900 Χώροι Πρασίνου.

Ολόκληρη η συνέντευξη στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://lakatamianews.com/wp-admin/post.php?post=38471&action=edit

Η αντίδραση του Λοϊζου Δημητρίου

Για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος έγραψε σε ανάρτησή του στο f.b:

“Για όσους ενοχλούνται από την δράση και συμπεριφορά μου και προβληματίζονται με ποίον τρόπο θα με σταματήσουν. Θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι δεν πρόκειται να σταματήσω να κάνω αυτό που μου επιβάλει η συνείδηση μου και αυτό δεν είναι άλλο από το να αγωνίζομαι για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close