ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Θα αφαιρεθούν γέρικα δέντρα και θα φυτευτούν 300 νέα ώριμα δέντρα στη Μακαρίου

Στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία θα φυτευτούν γύρω στα 300 νέα ώριμα δέντρα, αφού μετά από άδεια από το Τμήμα Δασών αφαιρέθηκαν ή και θα αφαιρεθούν στο σύνολο 65 δέντρα και θα μεταφυτευτούν 17, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

Στο δεύτερο τμήμα του έργου της Μακαρίου, που άρχισε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αφαιρεθούν 23 δέντρα.

Για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου (Στασικράτους, Ζήνας Κάνθερ, Θεοφάνη Θεοδότου, τμήμα της οδού Μνασιάδου) έχουν φυτευτεί 270 νέα ώριμα δέντρα.

Τα νέα δέντρα που θα φυτευτούν θα έχουν ύψος πέραν των 4 μέτρων και στην επιλογή του είδους τους έχουν ληφθεί υπόψη στοιχεία της «βιοκλιματικής συμπεριφοράς», η σκίαση που προσφέρουν κ.α. και η φύτευση τους γίνεται στη βάση ενός ομοιόμορφου και σύγχρονου σχεδιασμού ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ενώ ταυτόχρονα τα εντάσσει στον αστικό χώρο με τρόπο που όχι μόνο δεν εμποδίζουν, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον διαχωρισμό του χώρου των πεζών από τον χώρο διέλευσης των οχημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button
Close