ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Ικανοποίηση Δημοτικής ομάδας ΔΗ.ΣΥ για την εξαγγελία που αφορά τη Λακατάμια

Την ικανοποίηση της εκφράζει η Δημοτική Ομάδα του ΔΗ.ΣΥ. για την εξαγγελθείσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση με τα Δήμο Τσερίου, το Συνοικισμό Ανθούπολης και μέρος του Στροβόλου.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Λούκας Ελευθερίου, επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας στο Δήμο Λακατάμιας, επισημαίνει ότι δεν είναι μυστικό πως ο Δήμος υπολειτουργεί εδώ και χρόνια, ταλανίζεται από σωρεία προβλημάτων οικονομικών και διοικητικών και συμμερίζεται την άποψη  ότι το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα οδηγήσει στην οικονομική αυτοτέλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Παρακολουθήσαμε την εξαγγελία του τέως υπουργού εσωτερικών κ Κωνσταντίνου Πετρίδη που αφορούσε την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και με μεγάλη μας ικανοποίηση πάρα τα σενάρια που διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες είδαμε ότι στην πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή η Λακατάμια συνενώνεται με το γειτονικό μας δήμο Τσερίου, το συνοικισμό Ανθούπολης και με μέρος του Στροβόλου.

Ως δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ ασπαζόμαστε και την τελευταία λέξη από όσα εξαγγέλθηκαν και θα κατατεθούν στην βουλή για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση . Ο δήμος Λακατάμιας  δεν είναι μυστικό ότι  υπολειτουργεί εδώ και χρονιά καθώς ταλανίζεται από σωρεία προβλημάτων οικονομικών και διοικητικών.

Παράλληλα λόγω έλλειψης προσωπικού τις περισσότερες φορές αδυνατεί να φέρει εις πέρας βασικές εργασίες και ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν ή είναι προγραμματισμένες .

Επιπρόσθετα βλέπουμε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μπαίνουν στα συρτάρια η να υλοποιούνται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση  .

Συμμεριζόμαστε παράλληλα την ανάγκη το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί να μας οδηγήσει στην οικονομική αυτοτέλεια.

Ευχόμαστε όπως η Βουλή αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει τα νομοσχέδια τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας».

Δημοτική Ομάδα Δημοκρατικού Συναγερμού Λακατάμιας.

Λουκάς Ελευθερίου

Επικεφαλής Δημοτικής ομάδας

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close