ΕιδήσειςΚόσμος

Ιστορική η βροχόπτωση που έφερε η Ida σε Νέα Υόρκη και Νέα Υερσέη

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Νέας Υερσέης από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ida. Οι δυο πολιτείες παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ιστορική βροχόπτωση που έφερε η Ida έριξε πάνω από 7 ίντσες βροχής στο Central Park.
 
Σε δηλώσεις της στο Κουίνς, η κυβερνήτης Κάθι Χοτσούλ, δεσμεύτηκε να ερευνήσει τι δεν λειτούργησε σωστά τουλάχιστο κατά το ξεκίνημα της καταιγίδας συμπληρώνοντας ότι επικοινώνησε προσωπικά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος προσφέρθηκε να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η πολιτεία.
 
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, σε δηλώσεις του χθες Πέμπτη, κατέστησε σαφές στους κυβερνήτες ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), είναι επί τόπου και έτοιμη να παράσχει όλη τη βοήθεια που απαιτείται. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή τη Λουιζιάνα, την πολιτεία του αμερικανικού Νότου που έπληξε ο κυκλώνας Άιντα την Κυριακή, καταστρέφοντας πολλά κτίρια και κόβοντας το ρεύμα σε κάπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Το έθνος είναι έτοιμο να βοηθήσει», είπε απλά ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

ουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος της καταιγίδας Άιντα.

Στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία καταμέτρησε τουλάχιστον 12 θανάτους. Έντεκα άνθρωποι πιθανόν παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν σε υπόγεια, σε ακίνητα στο Μανχάταν, στο Κουίνς και στο Μπρούκλιν.

Οι άνθρωποι που πέθαναν ήταν από 2 ως 86 ετών. Η πυροσβεστική πρόσφερε βοήθεια σε εκατοντάδες κατοίκους.

Related Articles

Back to top button
Close