ΕιδήσειςΚύπρος

Κίνητρα από 13 επιχειρήσεις και οργανισμούς για εμβολιασμό ατόμων μέχρι 30 ετών

Δεκατρείς ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί δημοσίου δικαίου προσφέρουν κίνητρα για τον εμβολιασμό ατόμων κατά της COVID-19. Η πλειοψηφία των κινήτρων αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών.

Όλες οι πληροφορίες για τα κίνητρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.besafe.gov.cy καθώς και στη σχετική ιστοσελίδα του ΓΤΠ (www.pio.gov.cy/coronavirus).

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος ανέφερε πως «έχει καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον που επέδειξαν ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και οργανισμοί δημοσίου δικαίου για την παραχώρηση κινήτρων για προώθηση του εμβολιασμού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης».

Πρόσθεσε πως «για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.besafe.gov.cy στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες αναφορικά με τα κίνητρα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής προς ενημέρωση αλλά και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Η κατάσταση με τα κίνητρα αυτά είναι επίσης αναρτημένη στη σχετική ιστοσελίδα του ΓΤΠ (www.pio.gov.cy/coronavirus)», σημείωσε.

Ο κ. Σεντώνας είπε πως «το ενδιαφέρον εταιρειών αλλά και οργανισμών να παρέχουν αυτά τα κίνητρα ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι με τον εμβολιασμό πρώτιστα προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην επέκταση της ανοσίας στην κοινότητα».

Σημείωσε πως στον κατάλογο ο οποίος βρίσκεται στους διαδικτυακούς χώρους περιλαμβάνονται 13 εταιρείες και οργανισμοί και ότι εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την περιγραφή των κινήτρων, και ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να λάβουν γνώση για τη διαδικασία εξασφάλισης.

Ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κινήτρων αυτών αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών, ενώ κάποιοι από τους οργανισμούς έχουν καθορίσει διαφορετικό ηλικιακό εύρος που δεν υπερβαίνει ωστόσο την ηλικία των 30 ετών.

Ερωτηθείς αν εξαιρούνται κάποια άτομα που μπορούν να απολαύσουν των κινήτρων αυτών, με βάση το πότε έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Σεντώνας είπε πως με εξαίρεση μια από αυτές τις εταιρίες, που καθορίζει χρονικό εύρος, που έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολισμός, για όλες οι υπόλοιπες δεν καθορίζεται.

Δηλαδή είναι δικαιούχοι νέοι και νέες οποτεδήποτε και εάν έχουν κάνει τον εμβολιασμό, ανέφερε.

Ερωτηθείς με ποιά κριτήρια θα δίνονται αυτά τα ωφελήματα, ο κ. Σεντώνας είπε πως για κάθε ένα εξ αυτών υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει στις ιστοσελίδες των εταιρειών όπου περιγράφεται αναλυτικά η όλη διαδικασία.

Για παράδειγμα, ανέφερε για την εταιρεία που παρέχει 150 αεροπορικά εισιτήρια υπάρχει διαδικτυακή φόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και θα δοθούν με τη διαδικασία που καθορίζει η εταιρεία.

Οπότε, πρόσθεσε, για κάθε ένα εξ αυτών των κινήτρων υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εξασφάλισης που περιγράφεται αναλυτικά όταν κανείς πατήσει τον συγκεκριμένο σύνδεσμο που παραπέμπει στις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Ερωτηθείς αν θα ελεγχθεί ότι δόθηκαν σωστά αυτά τα ωφελήματα, ο κ. Σεντώνας είπε πως η πρόθεση είναι να γίνει η όλη διαδικασία σωστά.

Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι κίνητρα που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρείες. Οπωσδήποτε θα είμαστε σε συνεννόηση και την επόμενη περίοδο, προκειμένου τα κίνητρα αυτά να δοθούν με τον σωστό τρόπο και τη σωστή διαδικασία, κατέληξε.

Ο κατάλογος των εταιρειών/οργανισμών και τα αντίστοιχα κίνητρα είναι τα εξής:

Α/ΑΕταιρεία/ΟργανισμόςΚίνητροΣύνδεσμος
1Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου2.025 εισιτήρια διαρκείας (1.255 για Ομάδες Α’ Κατηγορίας, 270 για Ομάδες Β’ Κατηγορίας και 500 για την Εθνική Κύπρου)Περιγραφή
2Cyta5.000 δωροκουπόνια των €20 για τα Cytashop
 
Περιγραφή
 
3Τράπεζα Κύπρου2.000 δωροκουπόνια αξίας €50 για τα καταστήματα PUBLIC, μέσω των καρτών της Τράπεζας ΚύπρουΠεριγραφή
4Cyprus Airways150 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων) για όλους τους προορισμούς της εταιρείαςΠεριγραφή
5TUS Airways100 δωρεάν εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Ελλάδα (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων)
 
Περιγραφή
6Όμιλος Εταιρειών CTC400 κουπόνια των €50, για αγορές από τα καταστήματα Superhome Center DIY, τις εκθέσεις CTC Automotive Ltd και τα καταστήματα της Ermes Department Stores PlcΠεριγραφή
7EpicΜέχρι 5GB όγκο δεδομένων δωρεάν (mobile Internet) σε 5.000 υφιστάμενους ή νέους συνδρομητές
 
Περιγραφή
8Cablenet20% έκπτωση σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας
 
Περιγραφή
 
9Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου100 ετήσιες συνδρομές του ενός ατόμου για τις παραστάσεις του Θεατρικού Οργανισμού ΚύπρουΠεριγραφή
10ΖΑRA100 δωροκουπόνια των €50
 
Περιγραφή
11CROWNE PLAZA LIMASSOL100 εισιτήρια των €25 ευρώ για ελεύθερη είσοδο στην πισίνα, spa και γυμναστήριο του ξενοδοχείουΠεριγραφή
12Easyslim Ltd2.000 προγράμματα των €260 για ευεξία και φυσική κατάστασηΠεριγραφή
13Αρχή Ηλεκτρισμού ΚύπρουΗ Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αποφάσισε την καταβολή ποσού ύψους €500.000 με τη μορφή κινήτρων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
 
Περιγραφή
 

Related Articles

Back to top button
Close