ΕιδήσειςΚύπρος

Κίτρινη προειδοποίηση, άνεμοι ως 8 μποφόρ, έρχεται παγωνιά το Σ/Κ

Κίτρινη προειδοποίηση με επίκεντρο όχι τόσο την έντονη βροχόπτωση, όσο τους ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 8 μποφόρ, εξέδωσε για σήμερα (7/2/2020) το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα και οι ριπές ανέμου να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο τη Ρόδο, επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ από αύριο αναµένεται ψυχρή αέρια µάζα και σταδιακά ψηλή πίεση.

Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Το απόγευµα, σταδιακά, θα καταστούν πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά.

Απόψε, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην τρείς βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

To Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά. Τοπικά θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεµοι, ενώ το βράδυ πιθανό να σηµειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά και στα ηµιορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά και τα ηµιορεινά. Σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναµένεται παγετός, κατά το τριήµερο, στα ορεινά, τα ηµιορεινά αλλά και τοπικά στο εσωτερικό ή και στα παράλια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο και περαιτέρω πτώση την Κυριακή, για να κυµανθεί αισθητά κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Τη ∆ευτέρα αναµένεται µικρή άνοδος.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 52 εκατοστά.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close