ΕιδήσειςΚύπρος

Κίτρινη προειδοποίηση για πυκνή ομίχλη, επηρεάζει αεροδρόμιο, πτήσεις

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πυκνή ομίχλη που μπορεί να προκαλέσει κλείσιμο αεροδρομίων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας, η κίτρινη προειδοποίηση αφορά πυκνή ομίχλη που αναμένεται κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά ή και στα ημιορεινά.   Κατά τη διάρκεια της ομίχλης, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη έως πολύ περιορισμένη. Η ομίχλη μπορεί να επηρεάσει πολύ τις εξωτερικές εργασίες ρουτίνας. Μπορεί να προκαλέσει κλείσιμο αεροδρομίων, καθυστερήσεις πτήσεων, δύσκολες συνθήκες οδήγησης και μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης.  

Πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες ελαφρές βροχές καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί πυκνή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ στα δυτικά και τοπικά στα νότια, νοτιοδυτικοί τις ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικά ελαφρές βροχές καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ από αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένεται μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 67 εκατοστά.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close