ΕιδήσειςΚύπρος

Καθάριζαν το “Spitfire” και Τούρκοι στρατιώτες πήγαν να δημιουργήσουν ένταση

Υπάλληλοι του Δήμου Λευκωσίας πήγαν να καθαρίσουν και να στηρίξουν το ιστορικό καφενείο Spitfire το οποίο βρίσκεται στην πράσινη γραμμή (απέναντι από την Πύλη Πάφου), αλλά Τούρκοι στρατιώτες πήγαν εκεί με σκοπό να δημιουργήσουν ένταση ζητώντας να τους επιστρέψουν τα κλαδιά που έκοψαν οι άνθρωποι του Δημαρχείου γιατί βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη…

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσαν και άνδρες των Η.Ε. Οι Τούρκοι στη συνέχεια αποχώρησαν

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι δεν υπήρξε ένταση, απλά ήρθαν από την άλλη πλευρά  Τούρκοι στρατιώτες που στην συνέχεια αποχώρησαν. 

Η ενημέρωση από πλευράς Δημαρχείου Λευκωσίας:

“Ο Δήμος Λευκωσίας ξεκίνησε τον καθαρισμό και τη στήριξη του κτηρίου που στεγαζόταν το ιστορικό καφενείο ‘’Spitfire’’ στην Πύλη Πάφου στην εντός των τειχών πόλη. Το κτήριο αυτό βρίσκεται μέσα στην πράσινη γραμμή και η κατάσταση του κρίνεται αρκετά επικίνδυνη για την ασφάλεια των διερχομένων, οχημάτων και πεζών.

Aυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Δήμου Λευκωσίας από οποιονδήποτε άλλο. Συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Η διαίρεση και κατοχή τμήματος της εντός των τειχών Λευκωσίας και η φθορά του χρόνου, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη ως και αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις η ολοκληρωμένη συντήρηση – αποκατάσταση στα κτήρια της νεκρής ζώνης, επιδεινώνει μέρα με μέρα την κατάσταση των οικοδομών συμπεριλαμβανομένου και του ‘’Spitfire’’.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close