ΕιδήσειςΚύπρος

Καμιά πρόθεση για αυστηροποίηση των μέτρων, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αυστηροποιήσει τα μέτρα, αλλά με στοχευμένες ενέργειες να διασφαλιστεί ότι η κοινωνικοποίηση γίνεται με ασφάλεια, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, κατά την οποία προέβη σε απολογισμό του έργου του Υπουργείου για την περίοδο Μαρτίου 2018 – Ιουνίου 2021.

Αύριο σύσκεψη για εξέταση παραχώρησης κινήτρων σε άτομα που θα εμβολιαστούν

Κληθείς να σχολιάσει τη διστακτικότητα των νεαρότερων ηλικιών για εμβολιασμό, και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η Κυβέρνηση επεξεργάζεται την παραχώρηση κινήτρων στα άτομα που θα εμβολιαστούν, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως για την εξέταση πιθανών κινήτρων για τα άτομα που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν, έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή, η οποία σε αυριανή της σύσκεψη θα εξετάσει διάφορες εισηγήσεις και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Γίνεται επεξεργασία, ούτως ώστε να εξευρεθεί ένα πλαίσιο και ένα πλάνο κινήτρων. Το θέμα των κινήτρων πρέπει να αξιολογηθεί στην ολότητά του», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που παίρνουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία στις πύλες εισόδου είναι τα αυστηρότερα που υπάρχουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», για να σημειώσει πως «οι χώρες μπαίνουν σε κατηγορία, και όσον αφορά τις χώρες της ΕΕ υιοθετείται η κατηγοριοποίηση του ECDC και όσον αφορά χώρες εκτός ΕΕ συνεχίζει η αρμόδια Επιτροπή να κατατάσσει τις χώρες σε κατηγορία».

Όπως εξήγησε «ανάλογα με την κατηγορία, αν είναι στην Πορτοκαλί Κατηγορία, χρειάζεται ένα τεστ για να έρθει κάποιος, αν είναι στην Κόκκινη Κατηγορία δύο τεστ κι αν είναι στην Γκρίζα Κατηγορία και καραντίνα».

Στη συνέχεια απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις αφίξεις από Ρωσία, τονίζοντας ότι οι επιβάτες από τη Ρωσία (Κόκκινη Κατηγορία) πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και κατά την άφιξή τους στην Κύπρο υποβάλλονται ξανά σε δεύτερο τεστ.

Related Articles

Back to top button
Close