ΕιδήσειςΚόσμος

Κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ αποφάσισαν Ερντογάν και Πούτιν

Από τα μεσάνυχτα απόψε θα ισχύσει κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ όπως συμφώνησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι “τις κρίσιμες στιγμές πάντα καταφέρναμε να συμβιβαστούμε και να βρούμε λύσεις, έτσι έγινε και σήμερα”. “Σήμερα είχαμε διαβουλεύσεις και στο τέλος αυτών των επαφών ετοιμάσαμε ένα έγγραφο το οποίο θα ανακοινώσουν οι ΥΠΕΞ μας.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι εξτρεμιστές μαχητές που μάχονται στην Ιντλίμπ έχουν αυξήσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν σε ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Συρία.

«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, συμφωνήσαμε σε ένα κοινό έγγραφο, οι διατάξεις του οποίου θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Το έγγραφο αυτό θα παρουσιάζει τις κοινές αποφάσεις που πήραμε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από έξι ώρες», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Πούτιν.

Ερντογάν: Κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ θα ξεκινήσει απόψε τα μεσάνυχτα

Από την πλευρά του ο τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει απόψε τα μεσάνυχτα, ενώ προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Από τα μεσάνυχτα η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με όλη της την ισχύ και οπουδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προσκάλεσε τον ρώσο πρόεδρο να επισκεφτεί την Τουρκία για την επέτειο εγκαθίδρυσης διμερών σχέσεων.

Τέλος τόνισε πως η Τουρκία θα διευκολύνει την επιστροφή προσφύγων στη Συρία.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close