ΕιδήσειςΚόσμος

Κατέθεσε νομοσχέδιο για τις φρικαλεότητες της Τουρκίας στη Συρία ο γερουσιαστής Μενέντεζ

Την κατάθεση ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα καθιστά πλήρως υπόλογη την Τουρκία για τις φρικαλεότητες που έχουν επιτελεστεί στη διάρκεια της εισβολής της στην βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στην ολομέλεια της Γερουσίας, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντετ. Το νομοσχέδιο ζητά από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει εντός  30 ημερών από την ψήφισή του, για την έκταση των τουρκικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

«Το ψήφισμα αυτό επικαλείται τη ρυθμιστική εξουσία βάσει του νόμου περί εξωτερικής βοήθειας για να ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να αξιολογήσει και να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με τις τουρκικές  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στη Συρία», ανέφερε ο κ. Μενέντεζ στην ομιλία του.

Το ψήφισμα αυτό, πρόσθεσε, «ζητεί από την κυβέρνηση να παράσχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις της και τις συνδεδεμένες ομάδες στη Συρία».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close