ΕιδήσειςΚύπρος

Καταγγελίες Γενικού Εισαγγελέα για εφημερίδες σε εκδήλωση για τη διαφθορά

Με μανιφέστο που θα ετοιμαστεί μετά από κύκλο επαφών, οι οποίες θα διενεργηθούν με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα το Κυπριακό Φόρουμ Ακεραιότητας προσδοκεί ότι του χρόνου τα τιμηθεί η παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς με απτά αποτελέσματα.

Τον κύκλο επαφών ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Φόρουμ Μάριος Σκανδάλης με τη λήξη της εκδήλωσης κατά της διαφθοράς με τίτλο «Διαφθορά. Ώρα μηδέν» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν οι αρχηγοί των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων και απάντησαν ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης αποκάλυψε ότι ΜΜΕ που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα όταν άρχισε διερεύνηση ποινικής υπόθεσης άρχισαν πόλεμο εναντίον του προκειμένου να λύσουν τα οικονομικά τους.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας σχολίασε χαριτολογώντας την εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να αναλάβει συντονιστής της προσπάθειας για υιοθέτηση των συστάσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, λέγοντας ότι «θα είναι ικανοποιημένος να φύγει με δουλειά».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην «ανελέητη και αήθη επίθεση» που δέχθηκαν ο ίδιος και ο Γενικός Ελεγκτής από δύο εφημερίδες.

Είπε επί αυτού ότι 2 συγκεκριμένες εφημερίδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρόσφεραν μεγάλη υποστήριξη μέχρι παρεξηγήσεως, από τα άλλα ΜΜΕ. Ανέφερε πως όταν άρχισε διερεύνηση για συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, επικοινώνησαν μαζί του από την εφημερίδα και του κατονόμασαν πρόσωπο το οποίο θα χρηματοδοτούσε την εφημερίδα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close