ΕιδήσειςΚύπρος

Καταγγελίες-Υπό την επήρεια αλκοόλης οδηγούσε ηλεκτροκίνητο σκούτερ 51χρονος

Στη Λευκωσία, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, μέλος της Τροχαίας που διενεργούσε τροχονομικό έλεγχο στη λεωφόρο Προδρόμου, ανέκοψε 51χρονο, ο οποίος οδηγούσε ηλεκτροκίνητο σκούτερ, χωρίς να φέρει προστατευτικό κράνος.

Ο 51χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης με τελική ένδειξη 85μg%, αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο, ενώ όπως διαπιστώθηκε αυτός οδηγούσε το σκούτερ χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης και ενώ το όχημα δεν ήταν εγγεγραμμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Ο 51χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου για εξετάσεις. Αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος, αφού προηγουμένως κατηγορήθηκε γραπτώς για τις τροχαίες παραβάσεις που φέρεται να διέπραξε.

Εξάλλου, με ταχύτητα 163 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 80 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, άνδρας ηλικίας 42 ετών.

Συγκεκριμένα, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, ενώ διενεργούσαν τροχονομικό έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, σε σημείο μετά τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, γύρω στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, με ταχύτητα 163 χιλιομέτρων, ενώ το ανώτατο όριο ταχύτητας στο σημείο του δρόμου είναι τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη του 42χρονου οδηγού του, ο οποίος οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λεμεσού για εξετάσεις. Αυτός αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος, αφού προηγουμένως κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράβασης του ορίου ταχύτητας.

Related Articles

Back to top button
Close