ΕιδήσειςΚύπρος

Κατακρατήθηκαν τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού

Στην κατακράτηση τριών μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού προχώρησαν μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, κατά τη διάρκεια σημερινής επιχείρησης τροχονομικών ελέγχων και αντιμετώπισης φαινομένων νεανικής παραβατικότητας. Εναντίον των τριών υπεύθυνων οδηγών των μοτοσικλετών, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου διερευνά υποθέσεις διάπραξης σωρείας τροχαίων αδικημάτων.

Οι τρεις μοτοσικλέτες, που δεν έφεραν πινακίδες αριθμού εγγραφής, εντοπίστηκαν σταθμευμένες σε δημόσιο μέρος, στην περιοχή παρά το Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια αυτές ήταν δηλωμένες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένες, ενώ λόγω μη ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας τους για περίοδο πέραν του ενός έτους, η εγγραφή τους στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών είχε διαγραφεί.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι οι υπεύθυνοι οδηγοί τους, οδήγησαν και στάθμευσαν τις τρεις μοτοσικλέτες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, χωρίς οι ίδιοι να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης, τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν σε 80 συνολικά καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Μεταξύ άλλων, έγιναν 40 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας από οδηγούς οχημάτων και πέντε καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων. Έξι οδηγοί οχημάτων καταγγέλθηκαν αφού για τα οχήματα τους δεν υπήρχε άδεια κυκλοφορίας, τέσσερις οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού τα οχήματα που οδηγούσαν ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα, ένας οδηγός αυτοκινήτου καταγγέλθηκε αφού για το όχημα που οδηγούσε δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT, ενώ έγιναν και δύο καταγγελίες οδηγών, για οδήγηση οχήματος με φθαρμένα ελαστικά και για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και παραβιάσεις των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν συνολικά σε 18 καταγγελίες προσώπων, για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Related Articles

Back to top button
Close