ΕιδήσειςΚύπρος

Κατολίσθηση βράχων στο δρόμο Αγίου Σωζόμενου – Ποταμιάς, τροχαία συμφόρηση στο Τρόοδος

Κατολίσθηση βράχων στο δευτερεύον δρόμου Αγίου Σωζόμενου – Ποταμιάς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου με την Αστυνομία να καλεί τους επισκέπτες να αποφεύγουν να διακινούνται στο σημείο. Στο μεταξύ, τροχαία συμφόρηση παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό ότι το πρωί σήμερα, σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στο δευτερεύον δρόμο Αγίου Σωζόμενου – Ποταμιάς, στην περιοχή του βουνού Μπαλσάκ, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλαν μέλη του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου.

Ωστόσο, η Αστυνομία, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, καλεί τους επισκέπτες να αποφεύγουν να διακινούνται στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις, αφού υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κατολισθήσεων.

Για τις διακινήσεις του, το κοινό καλείται όπως χρησιμοποιεί το δρόμο Ιδαλίου – Ποταμιάς, που διαπερνά την κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου και Ποταμιάς, τον οποίο επίσης καλούνται να χρησιμοποιούν οι οδηγοί οχημάτων που κατευθύνονται προς την περιοχή λυμάτων.

Στην περιοχή Τροόδους παρατηρείται υπερβολικά αυξημένη τροχαία κίνηση και τροχαία συμφόρηση. Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, που βρίσκονται στην περιοχή και καταβάλλουν προσπάθειες αποσυμφόρησης των δρόμων και αποφυγής ταλαιπωρίας του κοινού.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους και στις αστικές περιοχές συνεχίζει κανονικά.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων, ιδιαίτερα στα ορεινά, να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο και ιδαίτερα στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία “Οδικό Δίκτυο“.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close