ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Κινδύνεψαν κατοικίες και υποστατικά από πυρκαγιά μεταξύ Λακατάμιας -Τσερίου (vid)

Σε 26 συνολικά πυρκαγιές ανταποκρίθηκε από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της από τις 26 πυρκαγιές οι 16 ήταν πυρκαγιές υπαίθρου.  Στην περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κινδύνευσαν κατοικίες, άλλα υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα η ώρα 14.02 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σπαρτά, αποκαλάμες και μπάλες σανού σε περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κοντά στην Λαπάτσα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας με συνολικά επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30. Κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων.

Κατά την διάρκεια εξέλιξης της  κινδύνευσαν κατοικίες , υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών τα οποία και προστατευτήκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Σε 3 περιπτώσεις η πυρκαγιά περιορίστηκε σε αυλές κατοικιών.  Δύο πρόχειρα υποστατικά το ένα το οποίο χρησιμοποιείτο ως ξυλουργείο και το άλλο ως αποθηκευτικός χώρος παλιών ηλεκτρικών συσκευών έπαθαν εκτεταμένες ζημιές.

Επιπρόσθετα εκτεταμένες ζημιές έπαθαν 2 ακινητοποιημένα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμ Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών.

24/5/2020 σε περιοχή μεταξύ Λακατάμειας -Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα.

Τρία (3) αεροπλάνα της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών επιχείρησαν στη σημερινή (24/5/2020) πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ Λακατάμειας -Τσερίου, κοντά στη Λαπάτσα.Ευχαριστούμε θερμά το φίλο Παναγιώτη για το βίντεο που μας απέστειλε.

Gepostet von Τμήμα Δασών am Sonntag, 24. Mai 2020

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close