ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Κλείνει το Γραμμικό Πάρκο από το απόγευμα της Τρίτης

Στα πλαίσια των νέων μέτρων που εξήγγειλε χθες βράδυ ο Πρόεδρος για κλείσιμο πάρκων και παιδότοπων, το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου θα κλείσει κι αυτό. Έτσι, όσοι πήγαιναν να περπατήσουν, να τρέξουν ή να κάνουν βόλτα με το ποδήλατο θα πρέπει από τούδε και στο εξής (μέχρι νεοτέρας) περιοριστούν σε περπάτημα στους πέριξ των κατοικιών τους δρόμους…

Το πάρκο μήκους 12 περίπου χλμ. εκτείνεται σε τρεις Δήμους. Πρόκειται για τους Δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας, οι οποίοι σε συνεργασία θα κλείσουν από τις 6:00 μ.μ. σήμερα (24/3/2020) τον πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο. Για το σκοπό αυτό αναμένεται να τοποθετηθούν κορδέλες σε διάφορα σημεία εισόδου στο Γραμμικό Πάρκο αλλά και προειδοποιητικές πινακίδες. Οι τρεις Δήμοι σε συνεργασία με την Αστυνομία εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Την ευθύνη βέβαια για εφαρμογή του νέου διατάγματος του Υπουργού Υγείας έχει η Αστυνομία, η οποία θα προβαίνει σε έλεγχους και οι παραβάτες εκτός από την ποινική υπόθεση που α αντιμετωπίσουν, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο ελπίζεται ότι θα σταματήσουν οι συναθροίσεις πολλών ατόμων στο Γραμμικό Πάρκο αλλά και η νεανική παραβατικότητα στους ανοικτούς χώρους άθλησης. Ήδη τις προηγούμενες μέρες το γήπεδο καλαθόσφαιρας και το γήπεδο skate park στα όρια του Δήμου Λακατάμιας έγιναν στόχος νεαρών που έσπασαν κλειδωνιές και έκοψαν κιγκλιδώματα επανειλημμένα. Τώρα, με το νέο διάταγμα ελπίζεται ότι θα συμμορφωθούν. Διαφορετικά θα υπάρχουν καταγγελίες από την Αστυνομία.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close