Υγεία

Κοριτσάκι δύο χρόνων με καβασάκι και βρέφος ενός μηνός με κοκκύτη στο Μακάρειο

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας για το κοριτσάκι δύο χρόνων με καβασάκι καθώς και του βρέφους ενός μηνός με κοκκύτη που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος Δρ Αβραάμ Ηλίας, ο οποίος έκανε λόγο για αυξήσεις στα περιστατικά κοκκύτη ενώ εξέφρασε προβληματισμούς για την αύξηση περιστατικών καβασάκι λόγω συσχέτισης με το COVID 19.
 
Στο κοριτσάκι έγιναν δύο τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά για κορωνοϊό.
 
Όπως ανέφερε ο Δρ Ηλίας, παρουσίαζε υψηλό πυρετό για μια εβδομάδα που δεν ανταποκρινόταν στην αντιβίωση. Για τον λόγο αυτό παραπέμφθηκε στο Μακάρειο για περαιτέρω αντιμετώπιση. Διαπιστώθηκε ότι το παιδί παρουσίαζε ευρήματα, τα οποία παραπέμπουν σε άτυπο καβασάκι.

Ο Δρ Ηλία εξέφρασε επίσης, ανησυχία για την αυξητική τάση που παρατηρείται στα περιστατικά κοκκύτη σε βρέφη.

«Νοσηλεύουμε ένα βρέφος ενός μηνός με κοκκύτη. Είναι το πέμπτο περιστατικό που νοσηλεύουμε με κοκκύτη τους τελευταίους τρεις μήνες που δείχνει μια αύξηση των περιστατικών του κοκκύτη. Από αυτά, τα τέσσερα παιδιά ήταν βρέφη που δεν πρόλαβαν να κάνουν τον εμβολιασμό γιατί ο βασικός εμβολιασμός για τον κοκκύτη ξεκινά στην ηλικία των δύο μηνών και μετά στους 4 μήνες και ακολούθως στους 6 μήνες. Συνεπώς ένα παιδί για να προστατευθεί πρέπει να κάμει τουλάχιστο τρεις δόσεις. Πρέπει να είναι έξι μηνών το παιδί για να προστατευθεί από τον κοκκύτη. Αυτά τα βρέφη ήταν κάτω των δύο μηνών», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close