ΕιδήσειςΚόσμος

Κοροναϊός : «Αιμορραγεί» η παγκόσμια οικονομία

Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία έχει προκαλέσει ο κοροναϊός. H απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να προσφέρει ένεση ρευστότητας 1,2 τρισ. γιουάν (171 δισ. δολάρια) στην αγορά και να μειώσει το επιτόκιο κατά 10 μονάδες βάσης δεν ήταν αρκετή.

Η πρώτη συνεδρίαση στις κινεζικές αγορές μετά το παρατεταμένο διάλειμμα για το νέο σεληνιακό έτος και με τον αριθμό των νεκρών από τον κοροναϊό να έχει υπερβεί τους 360, έφερε αυτό που όλοι φοβούνταν.

Οι δείκτες στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας καταρρέουν, καταγράφοντας πτώση 9%, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός και των οικονομικών επιπτώσεών της, κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος.

Στις πρώτες συναλλαγές ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης κατέγραφε πτώση 8,73% στις 2.716,70 μονάδες. Στο χρηματιστήριο της Σεντζέν, το δεύτερο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Κίνας, ο βασικός δείκτης κατέγραφε πτώση 8,99% στις 1.598,80 μονάδες.

Αντίθετα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng μοιάζει να αντιστέκεται στην τάση (+0,17% στις 26.356,22 μονάδες).

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνονται κατά -0,72% στα 56,21 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται κατά -0,23% στα 51,44 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ισχυρή μεταβλητότητα στις αγορές.

Οι μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια του πλανήτη, ενώ αρκετοί ήταν οι επενδυτές εκείνοι που έκαναν στροφή στα επενδυτικά καταφύγια και ειδικά στα κρατικά ομόλογα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close