ΕιδήσειςΚόσμος

«Κόλαση» στην Τουρκία – Συγκρούσεις προσκυνητών-αστυνομίας (Vid)-Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό

Mε την αστυνομία συγκρούστηκαν προσκυνητές που επέστρεψαν από τη Μέκκα, όταν προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φοιτητική εστία όπου κρατούνται σε καραντίνα στο Ικόνιο της Τουρκίας.  

Την ίδια ώρα, πάντως, Τούρκος προσκυνητής που ταξίδεψε στη Μέκκα για να εκτελέσει το ιερό του καθήκον και τέθηκε σε καραντίνα στη Σαουδική Αραβία λόγω υποψιών για κορονοϊό, κλαίει και παρακαλεί τον Ερντογάν να τον σώσει.  

«Μας έκλεισαν σε δωμάτια, ψωμί δεν υπάρχει, νερό δεν υπάρχει, φαγητό δεν υπάρχει, τα κυλικεία είναι κλειστά, τα εστιατόρια έκλεισαν. Μας φυλάκισαν μέσα σε δωμάτια, δεν μας συμπεριφέρονται καλά. Έχω πίεση, πρόεδρέ μου. Τα φάρμακά μου τελείωσαν. Τί να κάνω;», ρωτάει ο απελπισμένος προσκυνητής, ο οποίος στη συνέχεια καλεί κλαίγοντας τον Τούρκο πρόεδρο να παρέμβει να τους πάρει από εκεί.  

«Σας παρακαλώ πρόεδρέ μου, το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι μεγάλο, το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι ιερό, το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να σώσει τους πολίτες του. Σώσε μας, είμαστε απελπισμένοι. Αν είναι να επιστρέψουμε, ας επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε στη χώρα μας», λέει οδυρόμενος.

Πηγή: ethnos.gr

Πρώτος νεκρός

Στο μεταξύ., τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, ανακοίνωσε ότι άνδρας 89 ετών έχασε τη ζωή του. Τα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 98.

Το πρώτο θύμα κορωνοϊού εκτιμάται ότι είχε έρθει σε επαφή με Κινέζο υπάλληλο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close