ΕιδήσειςΚύπρος

Κύπρος και Ισραήλ ολοκλήρωσαν επιτυχώς την άσκηση «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ»

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με επιτυχία η κοινή άσκηση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 2019», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Η άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας των δύο χωρών και είχε διάρκεια τριών ημερών. Πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή επίγειων και εναέριων μέσων της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκαφών διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, προστίθεται.

Η άσκηση, διάρκειας τριών ημερών, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτή συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιτυχής διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς και ταυτόχρονα τη στενή συνεργασία φίλιων και γειτονικών χωρών στην κοινή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close