ΑπόψειςΆρθρα

Λέσχη Διεθνών Απατεώνων!

Ανδρέας Μ. Βασιλείου*

Ο μακαρίτης Θεμιστοκλής Δέρβης, που άφησε εποχή για τα σκωπτικά του ευφυολογήματα και βωμολοχίες αποκάλεσε τον Ο.Η.Ε. «Λέσχη Διεθνών Απατεώνων» ο δε Στρατηγός Ντε  Γκολ που χρησιμοποιούσε πάντοτε στις εκφράσεις του πολύ σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον Οργανισμό σαν «UN MACHIN» δηλαδή σαν «ένα πράγμα».

Η εκλογή του Τούρκου διπλωμάτη και πρώην Υπουργού του νεοσουλτάνου  Ερτογάν Βολκάν Μποζκίρ, σαν προέδρου της νέας 75ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. αρχομένης την 1η προσεχούς Σεπτεμβρίου δικαιώνει και τους δύο.

Ο Μποζκίρ, προέρχεται από μία χώρα την Τουρκία δηλαδή όπου δεν υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (έχει π.χ. τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων) και που στην εν γένει εξωτερική της πολιτική ουδένα σεβασμό επιδεικνύει στη διεθνή νομιμότητα με τις καθημερινές έκνομες ενέργειες της, τις οποίες δεν είναι του παρόντος να απαριθμήσουμε.

Είναι καταρράκωση του κύρους του ΟΗΕ – αν του έχει απομείνει ίχνος τοιούτου – να προεδρεύει της Γενικής Συνέλευσης διπλωμάτης που προέρχεται από μία χώρα όταν η Τουρκία έχει εισβάλει, διέπραξε σωρεία εγκλημάτων και κατέχει και λυμαίνεται σχεδόν το 40% μιας άλλης χώρας μέλους του Οργανισμού δηλαδή της Κύπρου.

Οι λειτουργοί του Διεθνούς Οργανισμού αντί να μοχθούν για τις αρχές του και να προωθούν την εφαρμογή του Καταστατικού του Χάρτη γενικώς αδιαφορούν και ανέχονται την καταπάτηση του δικαίου.

Η περίπτωση της Κύπρου είναι χαρακτηριστική για αυτή τη συμπεριφορά τους.

Μόλις πρόσφατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι η συμπεριφορά της δεν είναι αντικειμενική.

Αλλά και όλων των προηγούμενων μήπως ήταν;

Ο μακαρίτης ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε αναφέρει ότι όταν έβλεπε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τoν Αλεξάντερ Ντάουνερ «έβγαλε σπυρούδια» (τσούνες), δηλαδή πάθενε αναφιλαξία.

Ο Άλβαρο Ντε Σότο διακρίθηκε για την επιπολαιότητά του όταν προκήρυξε διαγωνισμό για τη συγγραφή «Εθνικού ύμνου» και ήθελε να καθιερώσει τρίχρωμη σημαία την οποία μερικοί ανόητοι νεοκύπριοι ανέμιζαν προκαταβολικά στη Λευκωσία.

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα διαδραμάτισε επαίσχυντο ρόλο στις «συνομιλίες» στο Κραν Μοντάνα – που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε εν λεπτομερεία – με στόχο να ενοχοποιήσει τη δική μας πλευρά για τη μη εξεύρεση λύσης.

Δυστυχώς όμως παρά την απαράδεκτη και προκλητική στάση και συμπεριφορά όλων των ανωτέρω ουδείς πρόεδρος της Δημοκρατίας τόλμησε να ζητήσει την ανάκλησή τους, εάν όχι και να τους εκδιώξει κλοτσηδόν.

Αυτοί όλοι δεν είναι τίποτε περισσότερο από υπαλληλίσκοι που ό,τι τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν τον παχουλό τους μισθό και να  απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα πλείστα άλλα  όσα  ωφελήματα.

Ας έχουν κατά νου όλοι αυτοί και οποιοιδήποτε άλλοι ύπατοι, ανθύπατοι και… απόπατοι του ΟΗΕ ότι εδώ κατοικεί ένας λαός, ο Κυπριακός Ελληνισμός, από της αυγής της ιστορίας του με πολιτισμό χιλιετηρίδων και ανεξαρτήτως του μικρού της γεωγραφικής έκτασης της Νήσου Κύπρου, η μεγαλοσύνη δεν μετριέται με το στρέμμα.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός θα επιβιώσει και αυτής της δοκιμασίας όπως επιβίωσε και προηγουμένως αιώνων δουλείας και καταπίεσης. Ο εθνικός βάρδος Βασίλης Μιχαηλίδης δίδει την απάντηση στα πατριωτικά και μεστά νοημάτων ποιήματά του.

Πρώην συνδικαλιστής

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close