ΕιδήσειςΚύπρος

Μέτρα Αστυνομίας για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου

Συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, αλλά και της αύξησης κρουσμάτων αδικημάτων κατά περιουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση, εκπόνησε και θέτει σε εφαρμογή, από τις 14 μέχρι και τις 19 Αυγούστου, συγκεκριμένα σχέδια δράσης, για αντιμετώπιση αυτών των αυξημένων αναγκών.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στις κύριες αρτηρίες του οδικού δικτύου, για σκοπούς παροχής διευκολύνσεων στους εκδρομείς, αλλά και για σκοπούς πρόληψης τροχαίων συγκρούσεων.
Μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας, θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την άμεση επέμβαση και διευκόλυνση της ομαλής διεξαγωγής της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, αλλά και τη διενέργεια συχνών ελέγχων, για την αποτροπή τροχαίων αδικημάτων, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.
Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση.
Υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τις μέρες επιστροφής των εκδρομέων στις πόλεις, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέδωσε απαγορευτικά διατάγματα, που ρυθμίζουν τη διακίνηση αρθρωτών οχημάτων και γεωργικών ελκυστήρων στους αυτοκινητόδρομους και υπεραστικούς δρόμους, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Πέραν των διαταγμάτων αυτών, που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, από σήμερα τίθεται σε ισχύ και νέο διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, που ρυθμίζει τη διακίνηση μοτοσικλετών σε συγκεκριμένους δρόμους και ώρες, για σκοπούς μείωσης της ηχορύπανσης.  
Παράλληλα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών, που παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η Αστυνομία λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους. Καθ’ όλη την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο. Επιπρόσθετα, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close