ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Μαζική αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας για ασφαλτικό στην Κόσιη

Αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας, διοργάνωσε η επιτροπή Αγώνα «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης Αραδίππου», το Σάββατο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στην προτεινόμενη μετεγκατάσταση των εργοστασίων ασφαλτικού Ιδαλίου και Τσερίου στην περιοχή Κόσιης.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως ‘’σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η επαρχία Λάρνακας δεν είναι ο σκουπιδότοπος της Κύπρου’’.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε πως ‘’το πρόβλημα είναι η μετεγκατάσταση των εργοστασίων ασφάλτου, που υπάρχει κάπου αλλού και θέλουν να το φέρουν κοντά μας.’’

Ο Κοινοτάρχης Λυμπιών Μιχάλης Γεωργίου δήλωσε πως ‘’η Κοινότητα Λυμπιών θα είναι για ακόμα μια φορά στους δρόμους και δεν θα επιτρέψει αυτή την οχληρή βιομηχανία’’.

Εκ μέρους της επιτροπής Αγώνα «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης Αραδίππου», Ερμής Χριστοδούλου δήλωσε πως ‘οι τρεις δήμοι και οι εννέα κοινότητες της περιοχής Κόσιης είναι ενάντια στη μετακίνηση του εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχή. «Βέβαια είμαστε υπέρ της μετακίνησης από την κατοικημένη περιοχή Ιδαλίου για μια καλύτερη δημόσια υγεία και ποιότητα ζωής», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αυτό διεκδικούμε και εμείς για τις κοινότητες μας».

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του κέντρου δεξιώσεων Κοσμύρια στην Αραδίππου και ακολούθως η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Λευκωσία (Κόσιη) όπου και παρέμεινε για 15 λεπτά, αποκόπτοντας την κυκλοφορία.

Ακολούθως, η αυτοκινητιστική πορεία συνέχισε προς την έξοδο Κόσιης με τελική κατάληξη τη διασταύρωση, η οποία οδηγεί στο ΧΥΤΥ Κόσιης, δίπλα από το μνημείο πεσόντων μελών του ΟΗΕ, όπου οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση.

Σε όλα τα σημεία από όπου διήλθε η αυτοκινητιστική πομπή ήταν έντονη η παρουσία μελών της αστυνομίας.

Related Articles

Back to top button
Close