Σπόρ

Μαλέκος: Θέλουμε καλύτερη οργάνωση, αποτυχία αν δεν κερδίσει το ΘΟΪ άνοδο

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Άκου τι Λέει» του Super Sport fm 104.0 με τον Μιχάλη Παπαγεωργίου ήταν ο Κώστας Μαλέκος, προπονητής του ΘΟΪ Λακατάμιας. Είπε ότι τον πνίγουν κάποια πράγματα σε θέματα οργάνωσης και δεν θέλουν πολλά χρήματα για να διορθωθούν, ενώ εισηγήθηκε την πλήρη επαγγελματικοποίηση Α΄ και Β΄ κατηγορίας.

«Υπάρχει ταλέντο στο ΘΟΪ», είπε χαρακτηριστικά, « το θέμα είναι ο τρόπος που δουλεύουν. Δεν μπορούν να ζήσουν με 200 και 300 ευρώ». Ξεκαθάρισε δε ότι ο στόχος είναι η άνοδος στη Β΄ κατηγορία και δεν τα καταφέρουν θα είναι αποτυχία.

Πιο κάτω τι δήλωσε ο Μαλέκος σε ερωτήσεις σχετικά με το ΘΟΪ στην εκπομπή:

Τώρα είσαι στο ΘΟΪ Λακατάμιας:

 «Τώρα είμαι στο ΘΟΪ Λακατάμιας. Πέρασα και από την ΑΠΕΠ. Είμαστε προπονητές μικρών κατηγοριών. Με πνίγουν κάποια πράγματα σε θέματα οργάνωσης, δεν θέλουν και πολλά χρήματα να διορθωθούν πράγματα. Πρέπει επειγόντως η πρώτη κατηγορία και η δεύτερη να γίνουν φουλ επαγγελματικές. Θέλουν την βοήθεια της ΚΟΠ και του ΚΟΑ».

Τι εισηγήσεις έχεις γα να γίνει επαγγελματική η Β΄ κατηγορία;

 «Να δοθούν πρώτα λεφτά για εισηγήσεις, για οργάνωση και όχι για ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ταλέντο, στο ΘΟΪ έχω ποδοσφαιριστές που πιο παλιά ήταν σε μεγάλες ομάδες, το θέμα είναι ο τρόπος που δουλεύουν. Δεν μπορούν να ζήσουν με 200 και 300 ευρώ».

Είμαστε σε άθλια κατάσταση από πλευράς οργάνωσης;

«Ναι. Μου παραπονέθηκαν με τον Κούρρη όταν πήγαμε να παίξουμε στο Κύπελλο ότι μίλησα για κακές εγκαταστάσεις, τουαλέτες και άλλα. Υπήρχαν πολλά γήπεδα να παίξουμε και πήγαμε κάπου που είναι χειρότερα και από τριτοκοσμικές χώρες. Τι θα γινόταν να είχαμε τρεις σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτέ τις κατηγορίες που είναι πολύ καλύτεροι τεχνικά από ποδοσφαιριστές που παίζουν στην α΄ κατηγορία. Αφού θέλουμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή γιατί δεν τον βοηθούμε».

Για τους συνεργάτες στο ΘΟΪ;

«Είναι η πρώτη φορά που έχω σπουδαίους συνεργάτες. Εγώ τον βοηθό μου και αναλυτή τον Σάββα Μαγκαφά που έπαιξε ποδόσφαιρο, είναι ο Πιεράκης Καστάνας, πολύ καλός γυμναστής, είναι και ο Φράγκος προπονητής τερματοφυλάκων, έμπειρος. Εξηγούμαι μαζί τους και με υπομονή μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα ψηλά. Πέρσι υπέστη ένα σοκ αυτή η ομάδα. Έγιναν σοβαρές αλλαγές και ελπίζω σιγά, σιγά να πάμε εκεί που πρέπει».

Στόχος είναι η άνοδος στην Β΄ κατηγορία;

«Ναι. Ο πρόεδρος μου είπε ότι θέλει να ανέβουμε στην Β΄ κατηγορία. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία. Πρόσφατα παρεξηγήθηκα και για κάποιες δηλώσεις για την ΚΟΠ. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να δέχεσαι κριτική όπως δέθηκα κι εγώ που ήμουν 18 χρονών και έχανε μια ολόκληρη Ομόνοια και έφταιγα εγώ. Δουλεύουν πολύ στην ΚΟΠ, είναι και φίλοι μου αλλά πρέπει να δέχομαι κριτική».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close