Top NewsΣυνεντεύξεις

Μαρία Αργυρίδου: Τεράστια επιτυχία του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λακατάμιας

Η Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου, κυρία Μαρία Αργυρίδου Καλλή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας lakatamianews.com, μιλά για την τεράστια επιτυχία που σημειώνει ο θεσμός του Ανοικτού Σχολείου στο Δήμο Λακατάμιας και για τα μελλοντικά προγράμματα του θεσμού στο Δήμο μας.

Η κα Αργυρίδου δηλώνει περήφανη για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Ανοικτού Σχολείου και υπογραμμίζει ότι «θέσαμε αρκετά ψηλά των πήχη και στόχος μας πλέον είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας ποικίλα και καινοτόμα  προγράμματα με σκοπό την ποιότητα ζωής».

-Ποιος είναι ο σκοπός λειτουργίας του Ανοικτού Σχολείου;

Το Ανοικτό Σχολείο είναι πρόγραμμα επιχορηγημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των σχολικών χώρων της Λακατάμιας ως Κέντρων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημιουργίας κατά τα απογεύματα και, γενικά, όταν δεν χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος. Επίσης, στοχεύει στην ενεργοποίηση των δημοτών της Λακατάμιας για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και αθλητικού επιπέδου της κοινωνίας του Δήμου μας.

-Στα 10, αν δεν κάνουμε λάθος, χρόνια που λειτουργεί το Ανοικτό Σχολείο, πως αποτιμάτε το έργο που έχει γίνει ;

Χαίρομαι που μου θέτετε αυτή την ερώτηση γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι περήφανη για την απάντηση. Όσο αφορά τις δραστηριότητές μας, το Ανοικτό Σχολείο επικεντρώνεται όχι μόνο στην ψυχαγωγία και στην εκμάθηση αλλά και στην προβολή του ατομικού και συλλογικού έργου των μαθητών μας.

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω τα εξής:

1.            Οι ομάδες χορού Hip Hop & Break Dance κέρδισαν 3 φορές το χρυσό μετάλλιο στους παγκύπριους αγώνες χορού και 1 φορά χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες χορού 2018. Ιδιαίτερα περήφανη είμαι για την ομάδα χορού του Ανοικτού Σχολείου (Fantastic 5) που κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Χορού UDO στην Ολλανδία  όπως κατέκτησαν την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο και προκρίθηκαν για τους Παγκόσμιους Αγώνες Χορού.

2.            Στο πρόγραμμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οι μαθητές μας συμμετέχουν στις εξετάσεις Η/Υ ECDL και έχουμε 100% επιτυχία στα τελικά αποτελέσματα.

3.            Συνδιοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Τροχοπεδιλισμού, αγώνες τροχοπεδιλισμού και παιδιά των ομάδων μας διακρίθηκαν αρκετές φορές και πήραν μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ και στο speed skating.

4.            Στο πρόγραμμα ποδηλασίας, παιδιά του Ανοικτού Σχολείου συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες ποδηλασίας, σε κατασκηνώσεις και ποδηλατικές εκδρομές.

5.            Διοργανώνουμε αγώνες Tae Kwon Do για  παιδιά με σκοπό την απόκτηση ή αλλαγή ζώνης κουπ.

6.            Συμμετέχουμε σε φιλικούς αγώνες Futsal με ιδιωτικές ακαδημίες εντός και εκτός Λευκωσίας, καθώς και στους φιλανθρωπικούς αγώνες futsal.

7.            Τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και η θεατρική ομάδα εφήβων του Ανοικτού Σχολείου ανεβάζουν κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. 

Αυτά θεωρώ ότι είναι μερικά από το επιτεύγματα των συμμετεχόντων μας. Πιστεύω ότι θέσαμε αρκετά ψηλά των πήχη και στόχος μας πλέον είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας ποικίλα και καινοτόμα  προγράμματα με σκοπό την ποιότητα ζωής.

-Για τη νέα περίοδο 2019-2020 πόσα παιδιά και ενήλικες δήλωσαν συμμετοχή και σε ποια αθλήματα και δραστηριότητες θα ασχολούνται;

Η αλήθεια είναι ότι, τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου, εκπλαγήκαμε από την μαζική και αυξανόμενη συμμετοχή των δημοτών μας στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου. Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού στο Δήμο μας, οι δημότες αγκάλιασαν το θεσμό αυτό, με αποκορύφωμα τη φετινή σχολική χρονιά, στην οποία συμμετέχουν 1.758 δημότες, όλων των ηλικιών, σε 122 ομάδες (949 παιδιά και 809 ενήλικες). Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 2.000 δημότες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις δραστηριότητες μας για τη φετινή χρονιά.

Συγκεκριμένα τα προσφερόμενα προγράμματα μας για τη σχολική χρονιά 2019-2020 είναι :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ      

             Αγγειοπλαστική

             Αυτοάμυνα

             Ζωγραφική

             Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

             Θεατρικό Εργαστήρι

             Κλασική Κιθάρα

             Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική

             Μουσικό Εργαστηράκι

             Μπαλέτο

             Ποδηλασία

             Ποδόσφαιρο

             Ρυθμική Γυμναστική

             Σύγχρονος Χορός

             Τένις

             Τροχοπατινάζ

             Χοροί – Hip Hop

             Χοροί- Λαϊκοί

             Χοροί- Λάτιν

             Kindergym

             Kindertots

             Tae Kwon Do

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

             Αερόβια Γυμναστική

             Αυτοάμυνα Krav Maga

             Γυμναστική Core Training

             Γυμναστική Dance Aerobic

             Γυμναστική Dance Fitness

             Γυμναστική Solo Salsa Fitness

             Γυμναστική Step Tabata

             Ζωγραφική

             Κοπτική –Ραπτική

             Κυκλική Γυμναστική

             Μακιγιάζ

             Υφαντική

             Χοροί – Λαϊκοί

             Χορός Oriental (Belly Dance)

             Pilates

             Yoga

-Χρησιμοποιείτε υποδομές των σχολείων αντιλαμβανόμαστε. Υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα στην εξεύρεση χώρων άθλησης;

Υπάρχουν αρκετά σύνολα στο Δήμο Λακατάμιας που ασχολούνται με τον αθλητισμό και χρησιμοποιούν τις αίθουσες πολλαπλής χρήσης των σχολείων για τα μαθήματα τους. Πάντα σε συνεννόηση με τη Σχολική Εφορεία, προγραμματιζόμαστε έγκαιρα και λειτουργούμε τα προγράμματα μας στα σχολεία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

-Ποιοι μπορεί να είναι εκπαιδευτές στο Ανοικτό Σχολείο;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας (Ανοικτού Σχολείου) αποφασίζει για τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν κάθε σχολική χρονιά. Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λακατάμιας διενεργεί διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για διδασκαλία στα προγράμματα του Ανοικτού Σχολείου, με κριτήριο ανάθεσης τη σειρά κατάταξης στα μητρώα που θα δημιουργηθούν, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Με την ευκαιρία που μου δώσατε, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Λακατάμιας και Πρόεδρο του Ανοικτού Σχολείου Δρ. Φωτούλλα Χατζήπαπα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυδύναμου Κέντρου, τη Σχολική Εφορεία και τους δημότες που με τη δική τους συμπαράσταση συνεχίζουμε δυναμικά το θεσμό του Ανοικτού Σχολείου στο Δήμο μας και ευελπιστούμε με τη βοήθεια όλων, να γίνουμε υπόδειγμα εστίας πολιτισμού, αθλητισμού και εκμάθησης.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close