ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Μας… αλλάζουν τα φώτα σε λεωφόρους Αρχ. Μακαρίου και Αγίου Γεωργίου

Από τη Δευτέρα και για όλη την ερχόμενη εβδομάδα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα διεξάγει εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε δρόμους της Λευκωσίας, αλλά και της Λακατάμιας. Συγκεκριμένα, οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι λεωφόροι Αρχ. Μακαρίου Γ΄ και Αγίου Γεωργίου.

Από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 9/12/2019 – 13/12/2019 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές:

    Οδός Κ. Παντελίδη/Πλατεία Σολωμού                     (Δήμος Λευκωσίας)

    Λεωφ. Γ.Κληρίδη/Ακαδημίας/Λεωφ. Κυρηνείας       (Δήμος Αγλαντζιάς)

    Λεωφ. Αγίου Γεωργίου/Μακαρίου                            (Δήμος Λακατάμιας)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close