ΕιδήσειςΚύπρος

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης και εκρηκτικών υλών εντόπισε η ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

Τριάντα πέντε κιλά κάνναβης και 300 κιλά βεγγαλικών που περιέχουν εκρηκτική ύλη, εντόπισε η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ Λεμεσού.  Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 34 – 43 ετών, όλα γνωστά στην υπηρεσία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής  της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, η επιχείρηση στήθηκε όταν μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε αποθήκες τα παράνομα υλικά, τα οποία έφτασαν στη Λεμεσό από το εξωτερικό.

«Από τα τέλη Νοεμβρίου είχαν φτάσει πληροφορίες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ΥΚΑΝ σε σχέση με εμπορεία ναρκωτικών αλλά και εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Αυτές οι πληροφορίες αναλύθηκαν, έγινε σχεδιασμός επιχείρησης και για κάποιο χρονικό διάστημα πρόσωπα και υποστατικά τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσον ευσταθούσε η πληροφορία» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Όπως είπε, λίγο πριν από το μεσημέρι, το παράνομο φορτίο, φορτώθηκε σε βαν, το οποίο καταδιώχθηκε από την αστυνομία. «Στο στάδιο της εφόδου και της αυτόφωρης σύλληψης του οδηγού που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά, ένας εκ των υπόπτων ανακόπηκε επιχείρησε να διαφύγει, έγινε καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών εναντίον των ελαστικών του σε μια προσπάθεια να ακινητοποιηθεί όπου καταφέραμε να συλληφθεί στην περιοχή του φράκτη των Πολεμιδιών» ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Στο πλαίσιο της ελεγχόμενης παράδοσης κατασχέθηκαν αρχικά 35 κιλά κάνναβης και 200 κιλά πυροτεχνήματα και ακολούθως σε έρευνα σε άλλη αποθήκη εντοπίστηκαν 100 κιλών πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη.  Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 34- 43 ετών.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης των υποστατικών στα οποία εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

«Οι τέσσερις ύποπτοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η προσωποκράτησή τους στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης”, κατέληξε ο κ.  Κατσουνωτός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close