ΕιδήσειςΕλλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μόρια, κάηκε ολοσχερώς το ΚΥΤ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο Κέντρο Φιλοξενειας Προσφύγων στη Μόρια. 

Η φωτιά έχει κάψει σχεδόν ολοσχερώς το κέντρο ενώ οι 12 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που διέμεναν σε αυτό έχουν αποχωρήσει άλλοι με κατεύθυνση το βουνό κι άλλοι την πόλη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από ένταση ανάμεσα σε μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αρνούνταν να τεθούν σε απομόνωση.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στο ΚΥΤ της Μόριας, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή την άρνηση ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων να μπουν σε απομόνωση. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει δύο φραγμούς στο νησί, προκειμένου να αποτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ο πρώτος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το ΚΥΤ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δεύτερος φραγμός έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Αρκετές χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα μεταξύ των δύο φραγμών και άλλοι στα χωράφια γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας.(ΚΥΠΕ)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close