ΕιδήσειςΚύπρος

Μελέτη ως το τέλος του χρόνου για τρόπους στήριξης ιδιοκτητών περιουσιών στα κατεχόμενα

Το αρχείο προσφύγων, στο οποίο καταγράφονται οι ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών και η βοήθεια που έχουν λάβει από το κράτος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι έτοιμο και ο Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών θα ετοιμάσει μελέτη μέχρι το τέλος του χρόνου για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες από το κράτος, όπως ανέφεραν βουλευτές μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κούτρα Κουκουμά ανέφερε ότι έχουμε ενημερωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί το μητρώο και έχει παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στόχος, πρόσθεσε η κ. Κουκουμά, «δεν ήταν απλά να καταγραφούν οι κατεχόμενες περιουσίες αλλά αντίστοιχα οι βοήθειες που έχουν πάρει είτε μέσα από τα στεγαστικά ή επαγγελματικά σχέδια και άλλους τρόπους».

«Είναι η στιγμή που αν υπάρχει πολιτική βούληση από μέρους της Κυβέρνησης για να στηρίξει τους ιδιοκτήτες κατεχόμενης περιουσίας, μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις», είπε. Για μας, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό να ληφθούν αποφάσεις για στήριξη των ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας αλλά από την άλλη τα στεγαστικά σχέδια στήριξης των προσφύγων πρέπει να συνεχιστούν.

Ο στόχος της δημιουργίας του αρχείου προσφύγων, διευκρίνισε, είχε να κάνει με την πρόθεση για στήριξη των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών μέσα από επίδομα για απώλεια χρήσης, όπως είχε δεσμευθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά.

Η κ. Κουκουμά είπε ακόμα ότι κατά τη συνεδρία ακούστηκαν κάποια σενάρια για τους τρόπους μέσω των οποίων θα μπορούσε να βρεθεί η φόρμουλα στήριξης των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών.  «Φαίνεται ότι οι υπηρεσίες ακόμα θέλουν να μελετήσουν και να σχεδιάσουν περαιτέρω, όμως για εμάς είναι σημαντικό ότι αν θέλουν μπορούν», ανέφερε.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close