ΕιδήσειςΚύπρος

Μελετάται σχέδιο για επιδότηση αγοράς και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Σε αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν τις αρμοδιότητες του αναφέρθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καρούσος ερωτηθείς για το σχέδιο επιδότησης αγοράς μεταχειρισμένων ή καινούριων αυτοκινήτων, είπε ότι «ζήτησαν συναντήσεις τόσο οι σύνδεσμοι των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και οι εισαγωγείς των καινούριων αυτοκινήτων. Θα γίνουν τις επόμενες μέρες συναντήσεις με όλους αυτούς για να δούμε τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου και να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε ξεχωριστά σχέδια που θα έχουν σχέση με τον τομέα του καθενός.

Επομένως, μέχρι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει το θέμα, ποιο θα προχωρήσει πρώτο, αν θα προχωρήσουν μαζί, καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες του σχεδίου. Θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις αλλά θα δούμε πώς θα το προχωρήσουμε».  

Πρόσθεσε ότι «είναι σχέδιο που αξιοποιούμε και θα βοηθήσει την υλοποίηση των στόχων μας που έχουν σχέση με το περιβάλλον και στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα σχέδια».

Ερωτηθείς είπε ότι «στα πλαίσια των κινήτρων για να παρέχουμε υψηλών ταχυτήτων υπηρεσίες διαδικτύου, υπήρχε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου μέσω κάθε παρόχου δινόταν επιδότηση σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν υψηλές ταχύτητες, μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο. Το συνολικό κονδύλι κάθε παρόχου ανερχόταν σε 200 χιλιάδες ευρώ. Επειδή εκείνο το κονδύλι δεν είχε απορροφηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε ότι θα δώσει παράταση και θα συνεχίσει και μέσα στο 2020 με ένα ποσό περίπου 466 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά για όσους θέλουν υψηλές ταχύτητες θα υπάρχει μια επιδότηση μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για αυτό το σχέδιο».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close