ΕιδήσειςΚύπρος

Με αυτούς τους τρόπους θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων-πολιτών

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τα έντυπα που θα ισχύουν από το απόγευμα για τις μετακινήσεις βάσει του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της κυκλοφορίας.

Αν ένας είναι εργαζόμενος στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης του θα τον εφοδιάσει με το σχετικό έντυπο κυκλοφορίας.  Αν πάλι ένας πολίτης θέλει να μετακινηθεί γα ένας από τους λόγος που επιτρέπονται, τότε είτε θα πρέπει να συμπληρώσει σχετικό έντυπο ή να στείλει SMS χωρίς χρέωση και να πάρει απάντηση πριν μετακινηθεί. Εννοείται ότι πάντοτε θα φέρει μαζί του ταυτότητας ή διαβατήριο.

Πιο κάτω αναλυτικά η διαδικασία της αποστολής του γραπτού μηνύματος καθώς και η εγκύκλιος που δίνει όλες τις λεπτομέρειες:

Διαδικασία αποστολής SMS στο 8998 για σκοπούς μετακίνησης:

Χ Κενό αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου κενό ταχυδρομκικός κώδικας

Όπου Χ να αναγράφεται ο αριθμός (1,2,3,4,5,6,7,8) που αντιστοιχεί στο λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1.Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2.Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3.Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4.Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τ.Α

5.Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού – καραντίνα

6.Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δυο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία περιοχές.

 7.Μετάβαση σε κηδεία, γάμο, βάφτιση από συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τα 10 άτομα.

 8. Οποιοσδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ SMS Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Δείτε εδώ την εγκύκλιο με τα έντυπα που θα χρησιμοποιούνται για μετακινήσεις εργαζομένων ή μετακινήσεις πολιτών κατ΄εξαίρεση.

http://mof.gov.cy/assets/modules/wnp/articles/202003/609/docs/egkyklios_ar_1610.pdf

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close