ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Με ενισχυμένο «όπλο» στη μάχη για τις λαμπρατζιές ο Δήμος-Εμπλοκή της ομάδας «Ζ» της Αστυνομίας

Στη μάχη κατά των λαμπρατζιών που γίνεται κάθε χρόνο μερικές εβδομάδες πριν το Πάσχα, ο Δήμος θα έχει φέτος και τα πρόσφατα μέτρα για τον κορωνοϊό ένα από τα οποία λέει ότι απαγορεύονται οι λαμπρατζιές και οι παραβάτες εκτός της ποινικής υπόθεσης, θα πληρώνουν και 150 ευρώ πρόστιμο. Την εφαρμογή αυτού του μέτρου η κυβέρνηση την αναθέτει στις τοπικές αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Κάτι που γινόταν δηλαδή και τα προηγούμενα χρόνια με τη διαφορά ότι φέτος υπάρχει και απαγορευτικό διάταγμα. Έτσι, ο Δήμος Λακατάμιας ξεκίνησε εδώ και μέρες την πάλη κατά του εθίμου αυτού το οποίο κακοποιείται δυστυχώς σε σημείο που να θέτει σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές. Την περασμένη εβδομάδα συνεργείο του Δήμου μάζεψε ξύλα που είχαν τοποθετήσει νεαροί με σκοπό να τα φυλάξουν για τις μέρες του Πάσχα οπότε ανάβουν τις λαμπρατζιές.

Στην προσπάθεια τους αυτή οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Αυτές τις μέρες ο Δήμος έχει έλθει σε επαφή και με την ομάδα «Ζ» Αστυνομίας, δηλαδή του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας Κύπρου, η οποία μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα και να έχει αποτελέσματα.

Η αστυνόμευση αναμένεται να είναι ενισχυμένη, λόγω και των μέτρων που λαμβάνονται από τον κορωνοϊό, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντοτε έτοιμες για να μαζεύουν τα ξύλα που έχουν στην κατοχή τους οι νεαροί. Εννοείται ότι η Αστυνομία που θα έχει τον καταλυτικό ρόλο μπορεί να προβαίνει σε καταγγελίες.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close