ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Με ταινία για τη Μεσόγειο Θάλασσα εγκαινιάστηκε ο Υπαίθριος Κινηματογράφος στη νεκρή ζώνη Δερύνειας

Με ταινία για τη Μεσόγειο Θάλασσα, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, ο Υπαίθριος Κινηματογράφος που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη του Δήμου Δερύνειας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το έργο για τον Υπαίθριο Κινηματογράφο έδωσε το πρώτο διεθνές βραβείο του Ιταλικού Συμβουλίου το 2018 στην καλλιτέχνιδα Rosa Barba, η οποία, μετά από πρόσκληση του Point Centre for Contemporary Art στη Λευκωσία, εισηγήθηκε τη δημιουργία του έργου στη Νεκρή Ζώνη Δερύνειας.
 
Προστίθεται ότι η πρώτη ταινία που προβλήθηκε την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου αφορούσε τη Μεσόγειο Θάλασσα, «η οποία από την αρχαιότητα αποτελούσε την εμπορική και πολιτιστική διαδρομή μεταξύ Ανατολής και Δύσης» ενώ «οι θεατές παρακολούθησαν επίσης υπέροχες σκηνές από το ναυάγιο στον Μαζωτό και από άλλες αρχαιότητες της Κύπρου».
 
Στα εγκαίνια του Κινηματογράφου παρευρέθηκαν η Ιταλογερμανίδα καλλιτέχνιδα Rosa Barba, η εκπρόσωπος της στην Κύπρο, ο Ππρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας, αρκετοί Τουρκοκύπριοι και κόσμος απ’ όλη την Κύπρο, προστίθεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπαίθριος Κινηματογράφος θα παραμείνει στον Δήμο Δερύνειας για περαιτέρω αξιοποίηση του, αφού το αμφιθεατρικό του σχήμα προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ταινίες και από τις δύο πλευρές της διαπερατής οθόνης συμβολίζοντας την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δύο Κοινοτήτων.

Related Articles

Back to top button
Close