ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Νέα πρόσκληση για αιτήσεις από Δήμους και Κοινότητες για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από Δήμους και Κοινότητες για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους θα προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι οι τοπικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 947 κουπόνια, αξίας €15.000 το κάθε ένα και με συνολικό προϋπολογισμό €14.2 εκατ., τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.

«Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 14:00 ώρα Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προκηρύξει την τέταρτη και τελευταία πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία αρχικά ακυρώθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε Δήμους και Κοινότητες της ΕΕ και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 18:00 ώρα Κύπρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου.
 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σημειώνεται, «το WiFi4EU συμβάλλει στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των δικτύων μέσω της υποστήριξης για την εγκατάσταση δωρεάν σημείων πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους».

«Η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενισχύει τη σημασία της καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ταχύτητας, αξιόπιστες και ασφαλείς συνδέσεις στο Διαδίκτυο για όλους: επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και πολίτες», αναφέρει σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
«Οι δήμοι και κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 947 κουπόνια, αξίας 15.000 ευρώ το καθένα και συνολικό προϋπολογισμό €14.2 εκατ., τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες», προστίθεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εγγεγραμμένοι Δήμοι και Κοινότητες θα πρέπει να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον κάνοντας κλικ στην διαδικτυακή πύλη του WiFi4EU μόλις αυτή ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 14:00 ώρα Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα  https://wifi4eu.ec.europa.eu η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.

Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία, αναφέρεται.

Κάθε κράτος που συμμετέχει θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια και δεν θα υπάρχει όριο για το μέγιστο αριθμό κουπονιών ανά κράτος σε αυτή την πρόσκληση, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close