ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο της Μείζονος Λεμεσού

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) κ. Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού και επιθεώρησε τις σχετικές εργασίες. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στην οδό Αρετούσας στην περιοχή Νέα Εκάλη του Δήμου Λεμεσού.

Μιλώντας στου εκπροσώπους των ΜΜΕ στο χώρο του εργοταξίου ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ανέφερε ότι η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου κατέστη δυνατή μετά από μεγάλη και μεθοδευμένη προσπάθεια και συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, να ελαχιστοποιηθεί η ενδεχόμενη ταλαιπωρία προς τους περίοικους και την τροχαία κίνηση. Ως προς τούτο θα υπάρξει άριστη συνεργασία μεταξύ του ΣΑΛΑ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, των εμπλεκόμενων Δημοτικών Αρχών και των Ενοριακών Συμβουλίων.

Επίσης έδωσε αυστηρές οδηγίες αναφορικά με την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας, την ορθή σήμανση και την ευταξία στα εργοτάξια και την έγκαιρη και ορθή ενημέρωση των επηρεαζόμενων περίοικων.

Το Έργο, αξίας 16,2 εκατομμυρίων Ευρώ (πλέον ΦΠΑ,) χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ανατέθηκε στην Κοινοπραξία IACOVOU – ZEMCO (SL) JOINT VENTURE.

To Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων συνολικού μήκους 21km, και εκτείνεται και στους πέντε Δήμους που βρίσκονται εντός των ορίων του ΣΑΛΑ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν την προηγούμενη βδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 30 μήνες περίπου.

Το Έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό για συνολική αντιπλημμυρική προστασία της μείζονος Λεμεσού και μαζί με τα άλλα μεγάλα έργα που έχει ήδη τροχοδρομήσει το ΣΑΛΑ αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου των πλημμυρών στη Λεμεσό.

Related Articles

Back to top button
Close